Srijeda, 5 svibnja, 2021

Milorad Dodik po prvi put otvoreno o ikoni koju je poklonio Lavrovu: Otkrio kome će je javno vratiti

Nemojte propustiti

Milorad Dodik tvrdi da u priči o ikoni nema ništa inkrimisano, nego da mediji smišljaju laži da ‘pokriju poteze Komšića i Džaferovića’

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je izašao iz bolnice nakon dvonedjeljne borbe sa koronavirusom i održao press-konferenciju.

Iako je prije zvaničnog obraćanja Milorada Dodika na konferenciji za medije najavljeno da je tema obraćanja isključivo zdravstveno stanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, odgovarajući na pitanja novinara Dodik je prvi put progovorio o aferi “Ikona”.

-Vi ste izmislili to iz FBiH i lažnu priču napravili. Ukrajina nikada nije postavila pitanje nestanka te ikone. Radi se o porodičnoj ikoni. Ni dan danas organi vlasti nisu tražili tu ikonu. To što ste vi dobili redakcijski zadatak da izmislite priču, to je vaš problem. Ambasador je rekao “na bazi medijskih izvještaja”, kojih medijskih izvještaja? Ikona je tu, gospodin Lavrov je smatrao da je treba vratiti. Ja ću sada pozvati ljude koji su mi dali tu ikonu i javno vratiti. Ništa nema tu inkrimisano nego smišljate laži da pokrijete poteze Komšića i Džaferovića”, naveo je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo