Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Milorad Dodik “pobjesnio” zbog zahtjeva u Bundestagu: Odakle im pravo da se bave nama, ko im je dao mandat?

Nemojte propustiti

“Ako već žele da pomognu, neka se ne miješaju u naša unutrašnja pitanja. Unaprijed su odlučili da su Srbi i Hrvati krivi za stanje u BiH, napisao je Dodik na Twitteru.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik reagovao je na današnje saopćenje zastupnika Bundestaga u kojem zahtijevaju veću potporu BiH zbog djela Dodika i Dragana Čovića s kojima razaraju državne institucije. Dodik je upitao “odakle pravo poslanicima u njemačkom Bundestagu da se bave nama?”.

On im je poručio da se ne miješaju u unutrašnja pitanja u BiH ukoliko žele da pomognu.

– Odakle pravo poslanicima u Bundestagu da se bave nama, ko im je dao mandat? Ako već žele da pomognu, neka se ne miješaju u naša unutrašnja pitanja. Unaprijed su odlučili da su Srbi i Hrvati krivi za stanje u BiH, napisao je Dodik na Twitteru.

Dodik je naveo da je Adis Ahmetović, očigledno uspio preliti svoju navijačku poziciju koja je na strani muslimana i na ostale poslanike.

– Potpuno je jasno da Ahmetović, čiji su korijeni iz BiH i koji ima antisrpske stavove, ne vidi nikav problem u izjavama Izetbegovića i stvaranju islamske države u BiH, istakao je Dodik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo