Petak, 29 rujna, 2023

Milorad Dodik “pobjesnio” zbog zahtjeva u Bundestagu: Odakle im pravo da se bave nama, ko im je dao mandat?

Preporučeno

“Ako već žele da pomognu, neka se ne miješaju u naša unutrašnja pitanja. Unaprijed su odlučili da su Srbi i Hrvati krivi za stanje u BiH, napisao je Dodik na Twitteru.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik reagovao je na današnje saopćenje zastupnika Bundestaga u kojem zahtijevaju veću potporu BiH zbog djela Dodika i Dragana Čovića s kojima razaraju državne institucije. Dodik je upitao “odakle pravo poslanicima u njemačkom Bundestagu da se bave nama?”.

Upravo se čita:  Milorad Dodik je bio donedavno nedodirljiv. Više nije

On im je poručio da se ne miješaju u unutrašnja pitanja u BiH ukoliko žele da pomognu.

– Odakle pravo poslanicima u Bundestagu da se bave nama, ko im je dao mandat? Ako već žele da pomognu, neka se ne miješaju u naša unutrašnja pitanja. Unaprijed su odlučili da su Srbi i Hrvati krivi za stanje u BiH, napisao je Dodik na Twitteru.

Upravo se čita:  Vukanović blokirao ulaz u NSRS, intervenisala policija

Dodik je naveo da je Adis Ahmetović, očigledno uspio preliti svoju navijačku poziciju koja je na strani muslimana i na ostale poslanike.

– Potpuno je jasno da Ahmetović, čiji su korijeni iz BiH i koji ima antisrpske stavove, ne vidi nikav problem u izjavama Izetbegovića i stvaranju islamske države u BiH, istakao je Dodik.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo