Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Dodik pojasnio odluku: Nebi bilo prikladno da Đukanović u ovom trenutku dođe u BiH

Nemojte propustiti

Dodik je naveo da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao priliku posjetiti BiH ranije, ali on to nije učinio.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Crna Gora bila i jeste prijateljska, a može se reći i bratska država i nema razloga da tako ne bude i ubuduće.

Dodik je naveo da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao priliku posjetiti BiH ranije, ali on to nije učinio.

– Meni je bilo neprikladno da to uradi sada kada se Crna Gora suočava s tako ozbiljnim izazovom, kojem svjedočimo svi, a koji se s velikom pažnjom prati i u Republici Srpskoj zbog činjenice da pripadamo istoj Crkvi – istakao je Dodik.

Naveo je da odluka u vezi s njegovim dolaskom u BiH nije bila u funkciji osvježavanja uspomena i historijskog sjećanja, posebno ne na vladavinu Slobodana Miloševića, s kojim je Đukanović blisko sarađivao upravo u turbulentno vrijeme koje on spominje.

Na pitanje da prokomentira Đukanovićevu izjavu da je u Srebrenici počinjen genocid, Dodik je odgovorio da vjeruje da je Đukanoviću poznat stav Republike Srpske da se u Srebrenici nije desio genocid, isto kao što vjeruje da su mu poznate i navodne kontroverze koje prate dešavanja u toj općini.

– Insistiranje na tome, i to 25 godina nakon rata, izgleda kao osveta djeteta kome su rekli da se ne može više igrati – zaključio je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo