Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Milorad Dodik: “Izvinjavam se hrvatskoj državi…”

Nemojte propustiti

– Molim državne ograne u Hrvatskoj da nam dostave sve spoznaje i mi ćemo hitno to staviti u proceduru osporavanja i ukidanja takvih diploma.

U intervjuu za “Točku na tjedan” na N1 televiziji član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik komentirao je slučajeve lažnih diploma iz entiteta Republika Srpska.

Dodik je potvrdio reforme visokoškolskog obrazovanja u RS-u.

“Zakon u tom pogledu je prošao jedan dio procedure i doći će do usvajanja tog zakona koji će biti rigorozan, podrazumijevat će čišćenje i obračun sa svim dekadencijama iz prošlosti. Ovdje imamo neke univerzitete, fakultete kojima su ranije dani certifikati, koji su izdavali lažne diplome”.

Primjerice Univerzitet za poslovne studije?

Ja sam za to da se taj Univerzitet odmah zatvori i da svi koji su u tome sudjelovali budu podložni kaznenom gonjenju. To nije politički obračun. Prekršili su zakon i dali lažnu diplomu. Pa tako date lažnu diplomu direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću Osmici, pa nekim hrvatskim ljudima.

No, Mehmedagić je unatoč tome ostao na funkciji?

Zato što muslimani neće glasati da ga povuku. Imate utvrđeno da ima lažnu diplomu.

No, i vi u Vladi imate čovjeka kojem je utvrđeno da je diplomirao na dioničkom društvu, kompaniji koja je osnovana 1990., a on je diplomirao godinu kasnije?

To će biti predmet sankcionisanja i poduzet će se mjere. Gospodin Klincov je čovjek koji je prekršio zakon i zato će odgovarati. Izvinjavam se hrvatskoj državi što su iskorištene mogućnosti nekih njihovih državljana da na taj način pribave visokoškolske diplome i to ćemo poništiti. Molim državne ograne u Hrvatskoj da nam dostave sve spoznaje i mi ćemo hitno to staviti u proceduru osporavanja i ukidanja takvih diploma.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo