Utorak, 28 rujna, 2021

Milorad Dodik ponovo istrčao prvi: Ovo što je sad rekao za Christiana Schmidta moglo bi ga dobro koštati

Nemojte propustiti

– Ono što Schmidt najavljuje to nije bila uloga visokog predstavnika u BiH ni u prošlosti”, istakao je Dodik u intervjuu za beogradske “Večernje novosti” koji će biti objavljen sutra.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) istakao je da se Christian Schmidt lažno predstavlja kao visoki predstavnik međunarodne zajednice, “jer on to nije”.

-Ono što Schmidt ovdje promoviše kao svoju agendu apsolutno nije u nadležnosti visokog predstavnika, što govori o tome da samo treba imati pojačanu sumnju i neprihvatanje takvog lika. Vidim da se Christian Schmidt rasipa nekim optimizimom i pokušava da nametne agendu koju samo on ima o sebi. Ono što Schmidt najavljuje to nije bila uloga visokog predstavnika u BiH ni u prošlosti”, istakao je Dodik u intervjuu za beogradske “Večernje novosti” koji će biti objavljen sutra.

Dodik se pita kakve veze ima visoki predstavnika sa pitanjem Izbornog zakona ili da se bavi pitanjima načina odlučivanjima ili ustavnim pozicijama.

-To su gluposti, čak ni Paddy Ashdown nije ulazio u to, pa sad dolazi Schmidt da nam nakon toliko vremena ulazi u to. Schmidt nema nikakve veze sa evropskim putem BiH. Evropski put je uvijek bio vlasništvo domaćih političkih snaga. Oni ignorišu ozbiljne napretke ovdje koji su urađeni i stalno sve drže problematičnim, jer ako kaže da je stanje dobro onda je besmisleno da postoji”, naglasio je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Stanivuković predao nove dokaze u Tužilaštvo: Nakon ovoga moraju uslijediti hapšenja

Draško Stanivuković je kazao da je TGT Tehnogas po registraciji proizvođač tehničkih gasova i da je nesumnjivo da se...

Možda vas zanima i ovo