Srijeda, 21 travnja, 2021

Milorad Dodik ponovo o referendumu o statusu RS: “Baš me briga šta će ko reći. Taman to bio moj zadnji čin u političkom djelovanju”

Nemojte propustiti

Tokom obraćanja na posebnoj sjednici Narodne skupštine predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je na jedinstvo srpskih političara i kazao kako nije isključeno da predloži referendum o statusu Republike Srpske.

– Baš me briga šta će ko reći. Taman to bio moj zadnji čin u političkom djelovanju. To ću učiniti kad gospoda s desne strane (opozicija) bude spremna za taj čin. Kad budete spremni da me pratite, ja ću ovdje donijeti taj zahtjev. Pa vi recite “Dodik je poludio, morali smo” – rekao je on.

Pozvao je srpske političare na jedinstvo, a sve narode unutar BiH na suživot.

– Nama 26 godina govore da smo genocidna tvorevina. Nemam ništa protiv Bošnjaka i pozivam ih na suživot, koji je moguć – rekao je Dodik.

On je istakao da je sada više nego ikada potrebno srpsko jedinstvo.

– Trebamo da budemo jedinstveni. Ja sam bio opozicija, ali nikada se nije desilo da nismo bili jedinstveni. I kod tog neslaganja počinje sva razgradnja ove države, a Srpska je država. Ako mi u NSRS to ne shvatimo, niko nam to neće dati – kazao je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo