Subota, 1 travnja, 2023

Milorad Dodik ponovo prijeti: ‘Spremni smo i da izađemo iz BiH ako nam pokušaju oteti

Nemojte propustiti

Predsjednik SNSD-a je podsjetio da je protekle sedmice sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem na radnom doručku u Banjoj Luci razgovarao o aktuelnim političkim temama u vezi sa funkcionisanjem vlasti u državnim institucijama.

Predsjednik bh. entiteta RS i lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da je će RS učiniti sve da vrati svu imovinu u svoju nadležnost novim zakonom o nepokretnoj imovini.

Dodik se oglasio na Instagramu te je napisao da je na sastanku sa koalicionim partnerima protekle sednice još jednom potvrđena odlučnost za odbranu interesa RS i izražena spremnost da se zajednički odupru svakom pokušaju centralizacije BiH, po bilo kojem osnovu.

“Na sva pitanja imamo jasne odgovore koji imaju cilj da se poboljša život ljudi u RS i zaštite njihova prava. Nikakvi ultimatumi ni ucjene neće nas pokolebati da odbranimo ono što je nacionalni interes RS i zato smo spremni i da izađemo iz BiH ako nam pokušaju oteti imovinu”, naveo je Dodik.

On je istakao da je SNSD zajedno s koalicionim partnerima protekle sedmice osudio stavove Ambasade SAD u BiH, te ocijenili da je riječ o ratnom huškanju koje ima podršku, a odaslano je preko predstavnika Islamske vjerske zajednice.

Osim toga, navodi Dodik, izražena je zabrinutost da niko od bošnjačkih političara, sarajevskih medija i intelektualaca nije osudio taj govor mržnje.

Dodik je dodao da su oštro osudili i napad na novinare i zatražili rigorozne kazne za počinioce.

“Izrazili smo jedinstven stav da izmjenama Zakona o krivičnom postupku bude tretirano i pitanje klevete i laži, što nije upereno protiv bilo kog novinara, i naglasili da je neophodno voditi javnu raspravu o izmjenama Krivičnog zakonika RS”, naveo je Dodik.

Predsjednik SNSD-a je podsjetio da je protekle sedmice sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem na radnom doručku u Banjoj Luci razgovarao o aktuelnim političkim temama u vezi sa funkcionisanjem vlasti u državnim institucijama.

Dodik je naveo da je protekle sedmice proslavio 8. mart sa ženama iz SNSD-a u Doboju, Srpcu, Prijedoru, Bosanskoj Gradišci, Modriči, Brčkom, te da su organizovali tradicionalno druženje za žene na Trgu Krajine u Banjoj Luci, Bosanskoj Dubici, Tesliću, Laktašima i tako pokazali da su žene najveća snaga, koje svojim angažmanom daju poseban pečat svemu što rade i aktivno doprinose društvenom razvoju u svim oblastima kojima se bave.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo