Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Milorad Dodik poručio: Bošnjacima treba ponuditi učešće u vlasti u Srebrenici i Doboju, treba se osigurati atmosfera za projekte

Autor:Srna

Nemojte propustiti

COVAX već isporučio 10 miliona doza u 15-ak zemalja, BiH kasni i za Ruandom

Vijeće ministara BiH danas je saopćilo da je BiH ispunila sve uvjete za dobijanje vakcina preko ovog mehanizma. Naše...

Zašto cijena piletine u BiH vrtoglavo raste: Kilogram filea i do devet KM, a biće i skuplji

Direktor mesne industrije “Madi” Tešanj, ističe da je posljednjih dana došlo do porasta cijena piletine te da se može...

Priznanje američke ambasade Fati Orlović za upornu borbu za pravdu

Na Facebook stranici američka ambasada je objavila da ovaj mjesec obilježavaju odavanjem priznanja hrabrim bh. ženama. Ambasada Sjedinjenih Američkih Država...

Odluka donesena jednoglasno: Dragan Čoviću odbijeno 10 posto od plate

Kazala je da je ova odluka donesena jednoglasno i da su se članovi komisije dogovorili da uglavnom donose, ako...

Milorad Dodik je zahvalio svim aktivistima SNSD-a koji su učestvovali u ovom izbornom procesu, na koje je, kako je rekao, ponosan, dodajući da u Doboju nije bilo lako izdržati sve pritiske.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će neko morati da odgovara za štetu koja je nastala zbog, kako navodi, odluke Centralne izbore komisije Bosne i Hercegovine da se ponove izbori u Doboju i Srebrenici.

– Neki investitori, kada su čuli da se ovdje nešto dešava, već su počeli da se povlače, promišljaju ili da sačekaju s investicijama. Izgubljeno je vrijeme koje nije trebalo da bude izgubljeno, rekao je Dodik.

On je za ATV istakao da je poslana loša slika da u Doboju i Srebrenici nešto ne štima, da škripi, što nije tačno.

Dodik je istakao da su u procesu ponavljanja izbora “asistirali” SDS i PDP.

– U pitanju je truli dogovor s Bošnjacima, rekao je Dodik i dodao da su lideri SDS-a i PDP-a dogovorili s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem da se ponište izbori u Doboju i Srebrenici.

Dodik je istakao da su SDS i PDP mogli da učestvuju u srpskom nacionalnom projektu u Srebrenici, a onda su to prevarili i radili na tome da se ponište izbori.

– Vrhunac svega je činjenica da u ovim ponovljenim izborima niko od njih nije ni prišao Srebrenici da tamo animiraju ljude da Srbi dobiju načelnika i da se tamo nastavi raditi. Uopće ih nije bilo tamo. To govori o njihovim pravim namjerama, rekao je Dodik.

On je istakao da se vidi strahovit pad SDS-a u proteklom periodu, koji će pod liderstvom Mirka Šarovića dovesti do, kako kaže, toga da ova stranka postane marginalna politička skluptura.

Dodik je istakao da je brilijantna pobjeda oba kandidata – za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić i načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujićić, te napomenuo da je Grujićić osvojio i više glasova nego na izborima u novembru.

On je naglasio da je ovo pobjeda projekata, što je bila politika SNSD-a, što veća integracija lokalne strukture s vlašću, što se pokazalo veoma uspješnim i u Doboju i u Srebrenici.

Dodik je zahvalio svim aktivistima SNSD-a koji su učestvovali u ovom izbornom procesu, na koje je, kako je rekao, ponosan, dodajući da u Doboju nije bilo lako izdržati sve pritiske.

– SNSD će u Doboju širiti svoj utjecaj i činiti da građani osjete sve benefite, dodao je Dodik i istakao da je ponosan na građane koji su izašli i glasali na ponovljenim izborima i podržali razvoj ovog grada.

Dodik je ponovio da je ovo bio pošten izborni proces i da treba da se stide svi oni koji su pokušali da prikažu da je to ranije bilo nešto špekulativno i lažno, da nije bilo pošteno.

Lider SNSD-a je naglasio da i Bošnjacima treba ponuditi učešće u vlasti u Srebrenici i u Doboju, da se obezbijedi lokalna atmosfera za projekte, a ne za sukobe.

– Sada se najbolje vidi da oni koji su utjecali na to da se ponište izbori u Srebrenici i Doboju, da su najmanje dobro željeli tim lokalnim zajednicama, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, svaki ulazak u vlast, kako ih naziva, izdajničkih partija PDP-a i SDS-a bilo bi veoma loše i dovelo bi do toga da RS razmišlja o svom postojanju i održavanju, prenosi Srna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX već isporučio 10 miliona doza u 15-ak zemalja, BiH kasni i za Ruandom

Vijeće ministara BiH danas je saopćilo da je BiH ispunila sve uvjete za dobijanje vakcina preko ovog mehanizma. Naše...

Možda vas zanima i ovo