Subota, 18 rujna, 2021

Milorad Dodik poručuje: Pojma nemam ko su ti ljudi. Oni koji organizuju paravojsku u Republici Srpskoj biće iza rešetaka

Nemojte propustiti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da u Srpskoj nema nikakvih paravojnih formacija i naglasio da ta priča služi za dnevno-političke potrebe da se diskvalifikuje obilježavanje Dana Republike i da se stavi ljaga na sam taj dan.

“Vidio sam i neku navodnu sliku na kojoj sam ja bio sa njima. Ja sam se slikao sa hiljadama ljudi i pojma nemam šta je ta organizacija i ko su ti ljudi”, rekao je Dodik i dodao da poštuje svakoga ko se organizuje na bilo koji način i ko poštuje zakon.

On je za N1 istakao da “nema nijedne informacije o protivzakonitom djelovanju te organizacije, a svi koji pričaju nešto negativno o njima nemaju nikakav dokaz i potpore da je riječ o paravojsci”.

“To je za dnevne potrebe, da se diskvalifikuje Dan Republike i da se stavi ljaga na sam Dan Republike”, rekao je Dodik i naglasio da je veoma ponosan što su Dan Republike i sve aktivnosti povodom tog dana dobro organizovane, a posebno je ponosan na građane Banjaluke koji su u velikom broju izašli u špalir kojim je prošao od početka do kraja.

On je naglasio da je, prema podacima policije, na obilježavanju Dana Republike u Banjaluci bilo oko tridesetak hiljada ljudi.

Prema njegovim riječima, oni koji su lopovi i kriminalci i koji organizuju paravojsku u Republici Srpskoj biće iza rešetaka.

Dodik je naglasio da kriminalce treba da goni policija i svako onaj ko se oglušio o zakon treba da odgovara.

“Ispoljavanje nacionalnog pripadništva je sloboda svih onih koji to osjećaju, a kriminalce treba strpati u zatvore bez obzira ko su”, rekao je on.

Predsjednik Srpske je istakao da kreiranje vijesti koje bi trebalo da uznemire javnost i podržavanje tema za koje nema dovoljno dokaza, kao što je u ovom slučaju o navodnoj paravojsci i nečemu slično tome, govori o nastojanju i lošim namjerama onoga ko to čini.

“U Republici Srpskoj nema paravojnika, a ukoliko ih nađemo da se tajno organizuju, a naći ćemo ih, biće zatvoreni i eliminisani. Ppstoji sud koji će takvog zatvoriti”, rekao je Dodik.

On je naglasio da se Republika Srpska ponosi činjenicom da je iz jednog miljea koji je bio potpuno kriminalizovan došla u potpuno stabilnu situaciju.

Komentarišući današnju izjavu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da je organizacija “Srbska čast” paravojna formacija, Dodik je rekao da ne želi da komentaripe njegove tvrdnje, te da je očigledno da Mektić kada mu neko od novinara dobaci nešto izlazi na konferenciju za novinare.

“Ministar, bez obzira koji, kada izađe sa neprovjerenim podacima je nešto što uliva loš osjećaj kod ljudi. On ima svoj način rada u koji ne želim da ulazim, ali provjerite šta je prije govorio i šta je sada istina”, rekao je on.

Kada jedan ministar izađe i kaže nešto kao što je Mektić ovih dana, istakao je Dodik, za to trebaju dokazi, a ne da ga novinari hrane informacijama ili slikama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Upozorenje na opasno vrijeme, šteta i ljudske žrtve su moguće: U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se...

Možda vas zanima i ovo