Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Dodik: “Predsjedništvo ne organizuje nikakvo obilježavanje u Srebrenici”

Nemojte propustiti

“To privatna inicijativa Šefika Džaferovića i Željka Komšića koji očigledno svaku priliku koriste da podsjete da pripadaju ratnom krilu političkog Sarajeva – naglasili su iz kabineta Milorada Dodika.

“Poziv predsjedniku SAD Donaldu Trampu i papi Franji da prisustvuju obilježavanju 25 godina od zločina u Srebrenice, kako su to prenijeli neki sarajevski mediji, nije uputilo Predsjedništvo BiH niti Predsjedništvo vodi proces organizacije”, rečeno je Srni u kabinetu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– To nije bila tačka dnevnog reda na sjednici Predsjedništva niti se o tome raspravljalo. Ako je tačno pisanje pojedinih sarajevskih medija onda je to privatna inicijativa Šefika Džaferovića i Željka Komšića koji očigledno svaku priliku koriste da podsjete da pripadaju ratnom krilu političkog Sarajeva – naglasili su iz kabineta Milorada Dodika.

Iz kabineta ističu da je ovo još jedan dokaz da je evidentno postojanje nepovjerenje i širenja neistina na nivou BiH u pogledu dogovorenih stavova i obaveza, a u ovom slučaju nedogovorenih.

– Ovakvo ponašanje na nivou BiH zasigurno neće dati apsolutno nikakve rezultate. Naprotiv, može samo da stvori još dublje nepovjerenje i jaz koji će biti teško vratiti – naglasili su iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH, podsjećajući da BiH nije zemlja jednog naroda, već državna zajednica koju čine dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Podsjećamo, kako je objavio jutros “Dnevni avaz”, poziv za obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici naša država uputit će, između ostalog, i papi Franji, poglavaru Katoličke crkve, ali i predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu (Trump).

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nejra Latić-Hulusić razočarana: “Istjerali su me kao pseto na Panonskim jezerima zbog burkinija”

U svom postu ona je navela i da je prilikom ulaska u kompleks od osoba zaduženih na ulaznoj kapiji...

Možda vas zanima i ovo