Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Milorad Dodik prokomentarisao proteste ispred OHR-a

Nemojte propustiti

– Da od početka nisu zagovarali BiH kao zemlju muslimana, a nas ostale gledali tu samo dok prirodni priraštaj ne uradi svoje, vjerovatno danas ne bi protestovali – kazao je Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je agenciji Srna da “ne postoji ništa što bi se moglo uraditi da se BiH ujedini, pa karikaturalno zvuče priče o podjelama koje bi nastupile nekom odlukom Ureda visokog predstavnika (OHR)”.

Upitan da prokomentariše jučerašnje proteste građana ispred OHR-a koji su došli da se suprotstave najavljenim odlukama Christiana Schmidta o izmjeni Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona BiH, Dodik je rekao da je “BiH podijeljena”.

– I to je jasno svima osim onima koji u priči o jedinstvu vide svoj koncept života u BiH u kojem se pita jedan narod, a majorizuju ostala dva. Da od početka nisu zagovarali BiH kao zemlju muslimana, a nas ostale gledali tu samo dok prirodni priraštaj ne uradi svoje, vjerovatno danas ne bi protestovali, lažno se predstavljajući da su tu u ime svih – poručio je Dodik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo