Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Milorad Dodik: Sarajevo uzalud čeka Bidena i njegove marince, budućnost RS-a je Srbija, a ne BiH, koliko god im to smetalo

Autor:Sputnjik

Nemojte propustiti

– Griješe oni u Sarajevu koji misle da će se poslije dolaska nove administracije u Vašingtonu Džo Bajden “parkirati u BiH” šest mjeseci i dovesti svoje marince i bankare da sređuju stanje. To se neće desiti, kaže Milorad Dodik, predsjedavajući i član Predsjedništva BiH uz poruku da nema te sile koja će ukinuti Republiku Srpsku.

U intervjuu govori i o tome zašto se ne može se porediti ideja o “velikoj Albaniji “i nastojanja srpskog naroda da se ujedini na Balkanu, o vezanosti Srba u BiH za Kosmet, o budućnosti Republike Srpske.

– Poslije vijeka velikih izazova za srpski narod pokušaćemo da u budućim decenijama na najbolji mogući način odredimo svoj status a on je po nama zajednica sa Srbijom, a ne neka imaginarna priča o BiH, svidjelo se to kome ili ne. Danas je to tabu tema – misle ako se ne priča neće se ni desiti. Mi u Republici Srpskoj vezujemo svoju budućnost za cjelokupni srpski narod, poručuje Dodik.

Poručio je da Srbi ne smiju ostati bez svoje nacionalne linije.

– Mi ne smijemo da ostanemo bez jasne nacionalne linije a ona je – nacionalno okupljanje, zaštita srpskog identiteta, vjere i Republike Srpske i pravo da odlučujemo o svom statusu, da kao i svi narodi svijeta imamo na samoopredjeljenje koje je garantovano najvišim aktima UN. U međuvremenu, borba za ekonomski razvoj i što bliskiji odnos sa našim prijateljima, ističe Dodik, piše Sputnjik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Detalji krvavog pira Mirsada Bajrića: Enisa je prosila, a on je pio, tu noć kad smo čuli pucnjavu nismo znali odakle dolazi

ŽEPČE - Mrtve supružnike pronašao je rođak iz Zavidovića kod kojeg su bila njihova djeca. Pravi horor zatečen je...

Možda vas zanima i ovo