Utorak, 21 rujna, 2021

Milorad Dodik se pokušava izvaditi, ali čiti to očajno: “Politički muslimani su pokazali svoje podaništvo…”

Nemojte propustiti

– Mi smo za mir i za razgovor, nismo za nasilje i nerede“, kazao je Dodik, te dodao kako prihvatanjem Schmidta koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, politički muslimani, Bošnjaci, su pokazali svoje podaništvo strancima.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nastalu situaciju na političkoj sceni za koju je prvenstveno sam kriv pokušao je popeglati na današnjoj konferenciji na novinare u Banjoj Luci.

On je kazao kako je BiH u sistemskoj krizi i da ne može izaći iz nje bez dogovora.

Ponovio je kako da Bosna i Hercegovina nema Visokog predstavnika jer nije izabran u skladu sa sporazumom.

“BiH je u ozbiljnoj sistemskoj krizi i ne može iz nje izaći ukoliko se ne napravi dogovor dva entiteta i tri naroda. Inače, ova pat pozicija vodi do raspada BiH i to neće spriječiti ni Schmidt ni neko drugi“. Hrvati su zbog svog položaja veoma blizu svog izlaska iz institucija, rovita situacija u BiH traži opšti dogovor kako iz ovog izaći. Opšti dogovor podrazumijeva da nema visokog predstavnika i stranih sudija. Mi smo za mir i za razgovor, nismo za nasilje i nerede“, kazao je Dodik, te dodao kako prihvatanjem Schmidta koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, politički muslimani, Bošnjaci, su pokazali svoje podaništvo strancima.

“Mi nikada nismo bili podanici, to je glavna razlika između nas“, zaključio je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo