Srijeda, 28 srpnja, 2021

Milorad Dodik se predomislio i sve šokirao: Ranije sam mislio da treba ukloniti crkvu iz dvorišta Fate Orlović, sada da ne treba!

Nemojte propustiti

– Ranije sam kao čovjek rekao da treba ukloniti, a sada kao političar kažem da ne treba. Pa taman se radilo o Evropskom sudu. Neka taj sud riješi pitanje Sejdić – Finci – kazao je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas da je ranije mislio da treba ukloniti pravoslavnu crkvu iz dvorišta Fate Orlović u Konjević Polju, ali da sada misli da ne treba.

– Ranije sam rekao da treba, sad mislim da ne treba. Dok se sve ne riješi, nema nikakvog rješenja, dok sve ne bude jasno. Ranije sam kao čovjek rekao da treba ukloniti, a sada kao političar kažem da ne treba. Pa taman se radilo o Evropskom sudu. Neka taj sud riješi pitanje Sejdić – Finci – kazao je Dodik.

Evropski sud za ljudska prava je, naime, kako to kaže Dodik, “riješio” i jedno i drugo pitanje. Izvršenje je na domaćim vlastima.

Fata Orlović s radošću dočekala vijest o iznošenju stvari iz crkve

Hurija Karić, kćerka Fate Orlović, kazala je da je njena majka bila četiri mjeseca u Americi kod svoje djece te da je sinoć došla, a s radošću je dočekala vijest o iznošenju stvari iz crkve.

-Nisam sigurna da će majka biti u Konjević-Polju dok se ovo dešava, jer za njeno zdravlje je to stresno, a ukoliko iskaže želju da prisustvuje tokom uklanjanja crkve svakako ćemo njenu želju ispoštovati. Njeno zdravstveno stanje nije zadovoljavajuće, a sretna je jer je dočekala da će crkva biti uklonjena iz njenog dvorišta – kazala je Karić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo