Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Milorad Dodik sinoć u Bijeljini otkrio svoje pravo lice: Pogledajte šta je lider SNSD-a rekao za Rusiju

Nemojte propustiti

– Pošto ovdje nema novinara: Živjela Srbija, živjela Rusija, živjela Republika Srpska, rekao je on.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, sinoć je prisustvovao večeri SNSD-ovog ogranka u Bijeljini, te je tom prilikom ponovo uzeo mikrofon u ruke i zapjevao sa muzičarima.

Osim pjevanja, što je već odavno Dodikova “tradicija”, on je ovaj put otišao korak dalje i pokazao svoje pravo lice kada je u pitanju ruska invazija na Ukrajinu.

Dodik do sada, iako je javno iskazivao nezadovoljstvo i neslaganje sa uvođenjem sankcija za Rusiju, nikada nije direktno podržao Rusiju od početka agresije na Ukrajinu.

Međutim, tokom sinoćnjeg “nastupa” on je, slučajno ili ne, pokazao na čijoj se strani nalazi, uprkos što veliki dio svijeta ne dijeli njegovo mišljenje.

– Pošto ovdje nema novinara: Živjela Srbija, živjela Rusija, živjela Republika Srpska, rekao je on.

Očigledno je lider SNSD-a mislio kako niko od novinara nije prisutan na svečanoj večeri, pa bi sve izrečeno trebalo ostati unutar prostorija gdje se održavao ovaj skup. Na taj način javnost ne bi mogla saznati, makar ne direktno, njegov stav.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Erol Avdović iz New Yorka: Raskrinkan pakleni plan Milorada Dodika

"Taj pakleni plan je raskrinkran i nije uspio. Uostalom, u politici je vrag uvijek u detaljima", poručuje izvještač iz...

Možda vas zanima i ovo