Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Milorad Dodik stigao u Srebrenicu: Radončić, Izetbegović i Kojović otkazali dolazak

Nemojte propustiti

Danas će se u Srebrenici sastati i predstavnici probosanskih stranaka gdje će se sastati sa čelnicima incijative “Moja adresa: Srebrenica”.

U Srebrenici je počeo sastanka srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem.

Teme razgovora biće ponovljeni lokalni izbori u Srebrenici u nedjelju, 21. februara, i razvojni projekti, čija je realizacija planirana u narednom periodu, rečeno je Srni u Grujičićevom kabinetu.

Sastanku prisustvuje i predsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare.

Foto: RTRS

Dodik će potom posjetiti Spomen-sobu nastradalim srpskim civilima i vojnicima Srebrenice, gdje će odati počast i položiti cvijeće.

Danas će se u Srebrenici sastati i predstavnici probosanskih stranaka gdje će se sastati sa čelnicima incijative “Moja adresa: Srebrenica”.

U Potočare danas dolaze lideri DF-a Željko Komšić, Naroda i pravde Elmedin Konaković, Stranke za BiH Amer Jerlagić, te Mirsad Kukić (PDA) i Nermin Nikšić (SDP).

Umjesto prvog čovjeka SDA Bakira Izetbegovića sastanku će prisustvovati Edin Ramić. Dolazak je otkazao lider Naše stranke Predrag Kojović, a umjesto njega će doći sekretar stranke Nihad Uk. Fahrudin Radončić je također otkazao dolazak.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bh. judoke stigli u Sarajevo: Opstajemo kao najtrofejniji olimpijski sport

Bosanskohercegovačke judoke stigli su u Sarajevo nakon nastupa na Mediteranskim Igrama u Alžiru i osvajanja tri bronzane medalje. Predstavnike najtrofejnijeg...

Možda vas zanima i ovo