Subota, 22 siječnja, 2022

Milorad Dodik sve nervozniji, a Aleksandru Vučiću ne pada na pamet, uz probleme s Vojskom Srbije, podržati osnivanje VRS

Nemojte propustiti

Sigurno je da ovakve vijesti Dodiku stvaraju dodatnu nervozu, jer uz rezolutno Vučićevo protivljenje uvođenju sankcija Republici Srpskoj, njegovo naglašavanje da nije u svemu saglasan sa Dodikom, jasan je poruka da ipak postoje linije koje Dodik neće smjeti zagaziti, i to one koje će ugroziti direktno Srbiju i Vučića.

Vojska Srbija nalazi se u lošem stanju, a njeni pripadnici prijete štrajkom i izlaskom na ulice. Ovo je izjavio Novica Antić, predsjednik Vojnog sindikata Srbije (VSS).

On je u razgovoru za Nova.rs govorio kako osim ljekara, prosvjetara i socijalnih radnika, od januara 2022. godine povećanje plata, od čitavih sedam posto, čeka i pripadnike vojske. Stav sindikata je kako je ovo “mizerno” povećanje ujedno i poniženje za vojsku.

U smislu potpunog razumijevanja ove situacije na onu koja je trenutno u BiH razumljivo je zašto Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije još nikada otvoreno nije podržao Milorada Dodika i njegov potez u kojem želi formirati VRS!

Jasno je da Vučić ne može da zadovolji potrebe vojnika Srbije, tako da bi Dodikova vojska bila dodatni teret za predsjednika Srbije, a što mu u izbornoj godini ne treba. Sigurno je da ovakve vijesti Dodiku stvaraju dodatnu nervozu, jer uz rezolutno Vučićevo protivljenje uvođenju sankcija Republici Srpskoj, njegovo naglašavanje da nije u svemu saglasan sa Dodikom, jasan je poruka da ipak postoje linije koje Dodik neće smjeti zagaziti, i to one koje će ugroziti direktno Srbiju i Vučića.

Vučićeva strategija i briga o srpskom narodu van granica ‘matice’ ipak nadilazi njegovu hrabrost.

Podsjetit ćemo kako Vučić ‘svoje vojnike’ lako pušta niz vodu da bi sebe sačuvao. Kada je upitan da prokomentariše sintagmu “srpski svet“, koju upotrebljava ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, Vučić je odgovorio kako “srpski svet nije dio zvanične politike Srbije”.

Potom je dodao: “Nikada to nisam izgovorio“, baš kao što nikada javno nije izgovorio niti da podržava Dodikovu ideju o formiranju vojske RS-a.

Svjestan je Vučić da je odlaskom Angele Merkel, prestao biti miljenikom njemačke politike, i nakon što mu je s glave konačno pala kruna lažnog mirotvorca, otvoreno podržavanje formiranje genocidne vojske Republike Srpske Vučić bi dodatno izgubio, pa je razumljivo zašto uz sve probleme s Vojskom Srbije, Dodika pušta niz vodu.

Više s weba

Izdvajamo

Matejeve prijatelje zbunio je signal na Viberu sinoć u 21:53: O čemu je riječ?

Brojne nedoumice oko aktivnosti broja mobitela razjasnio je u subotu ujutro za Jutarnji list i sam Nenad Periš, Matejev...

Možda vas zanima i ovo