Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Milorad Dodik ugostio glumce iz RS-a koji igraju u filmu “Dara iz Jasenovca”

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ugostio je danas u Banjaluci glumce iz Republike Srpske koji igraju u ostvarenju “Dara iz Jasenovca”, prvom igranom filmu na temu ovog zloglasnog ustaškog logora. Prijem se održava u zgradi Vlade Republike Srpske.

U ovom ostvarenju igraju Anja Ilić i Zlatan Vidović, koji tumače roditelje male Dare, koju igra Biljana Čekić. U filmu igraju i glumci iz Republike Srpske – Željko Erkić, Slobodan Perišić, Goran Jokić, Dragoslav Medojević, Sandra LJubojević i Nikolina Friganović.

Film “Dara iz Jasenovca” režisera Predraga Antonijevića večeras u 20.00 časova imaće ekskluzivnu televizijsku premijeru na Radio-televiziji Republike Srpske.

Film je premijerno prikazan 25. novembra u Gračanici.

Sniman na osnovu autentičnih svjedočanstava preživjelih logoraša, Film “Dara iz Jasenovca” je prvi igrani film na temu hrvatskog ustaškog logora Jasenovac u Drugom svjetskom ratu.

Ova drama osvrće se na period Drugog svjetskog rata, kada poslije velike ustaško-njemačke ofanzive na Kozari, lokalno stanovništvo masovno završava u ovom koncentracionom logoru.

Prvi dio filma sniman je na lokaciji sela Kolut, u blizini Sombora, gdje je za potrebe snimanja zgrada stare ciglane sa upravnim objektom pretvorena u zloglasni logor Jasenovac, a drugi dio na lokalitetima Bele Crkve.

Scenograf je Goran Joksimović.

Foto: Srna

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ispovijesti maloljetnika na putu smrti: Visok za Potočare, nejak za šumu

Trojica muškaraca iz Srebrenice prisjećaju se kako u julu 1995. godine još uvijek nisu dočekali punoljetstvo kada su, sa...

Možda vas zanima i ovo