Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Milorad Dodik: Valentin Incko ne može prijetiti Republici Srpskoj, ona je previše velika za njega

Nemojte propustiti

Milorad Dodik je poručio da će se kasnije, vjerovatno, vidjeti da li za ovakve stvari prema Srbima visoki predstavnici dobijaju i neke apanaže.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je jučer visokom predstavniku za BiH Valentinu Incku da je Republika Srpska previše velika za njega da bi joj on prijetio.

– Mi smo previše veliki za njega da bi on prijetio jednoj Republici Srpskoj. Čovjek je očigledno u jednom zanosu u kojem misli da može nešto da nametne, da uradi, a sve što čini i prijetnje koje nameće ili nekakve posljedice koje pominje samo govori o tome koliko on ne podnosi Republiku Srpsku i Srbe, koliko je ostrašćen – rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Dodik je istakao da će se kasnije, vjerovatno, vidjeti da li za ovakve stvari prema Srbima visoki predstavnici dobijaju i neke apanaže.

– Ne znam, ali vrijeme će pokazati. Znam, međutim, kada je (nekadašnji visoki predstavnik) Pedi Ashdaun došao da su mu Muslimani prodali neku kuću od 150.000 KM, a kada je Ešdaun odlazio, od njega je ta kuća kupljena za milion i više maraka. O tome je, naravno, javnost znala, ali nije pisala – rekao je Dodik i dodao da su “to su načini kojima je sklon i Incko”.

– Sklon je kako malim tako i velikim darovima. Ako se priča o nekoj korupciji, onda je najjači simbol opće političke i svake druge korupcije ovdje, na ovim prostorima, Valentin Incko – rekao je Dodik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zahiragić imao saobraćajnu nesreću: Objavio je fotografiju vozila i oglasio se na Facebooku

Dva vozila učestvovala su u nesreći, a povrijeđenih srećom nije bilo. U sarajevskom naselju Socijalno jučer se dogodila saobraćajna nesreća...

Možda vas zanima i ovo