Srijeda, 3 ožujka, 2021

Milorad Dodik: Valentin Incko ne može prijetiti Republici Srpskoj, ona je previše velika za njega

Nemojte propustiti

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Na radost mnogih Bosanaca i Hercegovaca: Veći dio ceste do Neuma u funkciji do početka ljeta

Intenzivno se vode aktivnosti u vezi s izgradnjom obilaznice oko Stoca, odnosno, pristupne tačke buduće trase ovog puta. Do početka...

Hadžifejzović pitao Vučića: Jesi li pucao na Sarajevo?

- Ne tjerajte me da govorim šta stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i...

Milorad Dodik je poručio da će se kasnije, vjerovatno, vidjeti da li za ovakve stvari prema Srbima visoki predstavnici dobijaju i neke apanaže.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je jučer visokom predstavniku za BiH Valentinu Incku da je Republika Srpska previše velika za njega da bi joj on prijetio.

– Mi smo previše veliki za njega da bi on prijetio jednoj Republici Srpskoj. Čovjek je očigledno u jednom zanosu u kojem misli da može nešto da nametne, da uradi, a sve što čini i prijetnje koje nameće ili nekakve posljedice koje pominje samo govori o tome koliko on ne podnosi Republiku Srpsku i Srbe, koliko je ostrašćen – rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Dodik je istakao da će se kasnije, vjerovatno, vidjeti da li za ovakve stvari prema Srbima visoki predstavnici dobijaju i neke apanaže.

– Ne znam, ali vrijeme će pokazati. Znam, međutim, kada je (nekadašnji visoki predstavnik) Pedi Ashdaun došao da su mu Muslimani prodali neku kuću od 150.000 KM, a kada je Ešdaun odlazio, od njega je ta kuća kupljena za milion i više maraka. O tome je, naravno, javnost znala, ali nije pisala – rekao je Dodik i dodao da su “to su načini kojima je sklon i Incko”.

– Sklon je kako malim tako i velikim darovima. Ako se priča o nekoj korupciji, onda je najjači simbol opće političke i svake druge korupcije ovdje, na ovim prostorima, Valentin Incko – rekao je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

Možda vas zanima i ovo