Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Milorad Dodik zatražio ostavku Šefika Džaferovića

Nemojte propustiti

“Ako to ne uradi do iduće sjednice, tražiću njegovu smjenu”, rekao je Dodik dodajući da je u BiH “krah institucionalnog sistema”.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je na sjednici Predsjedništva BiH tražio smjenu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića. Kako je kazao novinarima nakon sjednice uradio je to zbog “iznošenja Džaferovićevih privatnih stavova u Vijeću sigurnosti UN-a”.

“Imali smo sjednicu Predsjedništva sa poznatim dnevnim redom, ali osnovna stvar o kojoj smo pokušali diskutovati ovdje i zbog čega sam tražio da Džaferović podnese ostavku je zato što je prekršio Ustav. Radi unilateralno. U tom pogledu je vrlo jasno da predsjedavajući Predsjedništva treba da predstavlja usaglašeno stavove. On govori privatne stavove i zato sam tražio da ponese ostavku. Ako to ne uradi do iduće sjednice, tražiću njegovu smjenu”, rekao je Dodik dodajući da je u BiH “krah institucionalnog sistema”.

Dodik je kazao kako se protivi bilo kakvoj odluci pomjeranja izbora i da je SNSD spreman za izbore 2. oktobra.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Svečano otvorena magistralna cesta Neum – Stolac, dvije općine će dijeliti samo 25 minuta

Otvorenju, koje je upriličeno na lokalitetu raskrižja Babin Do, nazočili su i federalni premijer Fadil Novalić i njegovi zamjenici...

Možda vas zanima i ovo