Srijeda, 29 rujna, 2021

Miloradu Dodiku nadošla ideja: Razgovarat će sa Christianom Schmidtom, ali kao sa bivšim zastupnikom iz Njemačke

Nemojte propustiti

– Ja vjerujem da je bolje da to u miru učinimo i da se konstituišemo kao posebne države i da u miru gradimo kroz međunarodne odnose svoje odnose.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji je odbio prisustvovati zvaničnom sastanku u Predsjedništvu sa Christianom Schmidtom, visokim predstavnikom, najavio je danas iz Beograda da će do tog susreta ipak doći. Dodik sada smišlja načine kako da započne saradnju sa Schmidtom, pa je došao na ideju da se s njim sastane kao sa bivšim zastupnikom Savezne države Njemačke.

On je dodao da je sve što su visoki predstavnici radili dovelo do podjele u BiH koja je sve veća.

– Ja vjerujem da je bolje da to u miru učinimo i da se konstituišemo kao posebne države i da u miru gradimo kroz međunarodne odnose svoje odnose. To će daleko biti sigurnije, nego što imamo sada – rekao je Dodik, potencirajući priču o samostalnosti entiteta RS.

Upitan o ponudi Schmidta da razgovaraju, Dodik je rekao da svi predstavnici RS-a mogu doći na Jahorinu i da mu kažu da s njim mogu razgovarati kao sa bivšim zastupnikom Savezne države Njemačke i Saveznog parlamenta, s velikim iskustvom, ali da kao visoki predstavnik on za njih nema legitimitet.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo