Utorak, 5 prosinca, 2023

Miloradu Dodiku zasmetala čestitka Micheala Murphyja za Dan nezavisnosti BiH: Evo šta mu je poručio

Preporučeno

Povodom obilježavanja jednog od najvažnijih datuma za Bosnu i Hercegovinu – Dana nezavisnosti, ambasador Michael Murphy uputio je čestitku svim građanima naše države.

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i lider SNSD-a, oglasio se na svom zvaničnom Twitter nalogu gdje je komentirao čestitku ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaela Murphyja povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH.

Upravo se čita:  Bakir Izetbegović brani suprugu Sebiju: Već 33 godine se borim protiv nepravde i nemorala

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

“Kada sam jutros vidio koliko se američki ambasador trudio i pisao, na um mi je pala šala koja kruži društvenim mrežama da je Amerika najsretnija zemlja na svijetu jer nema američkog ambasadora”, napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjetimo, povodom obilježavanja jednog od najvažnijih datuma za Bosnu i Hercegovinu – Dana nezavisnosti, ambasador Michael Murphy uputio je čestitku svim građanima naše države.

Upravo se čita:  Upozorenje prvog čovjeka NATO-a: "Rusija sije razdor u Bosni i Hercegovini"

“Najiskrenije čestitamo građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti. Prvi mart je mnogo više od prilike da se obilježi ovaj historijski trenutak. Ovaj dan je također prilika da se obilježi demokratski napredak Bosne i Hercegovine u više od tri protekle decenije i da se oda priznanje za sav trud, istrajnost i žrtvovanje građana koji su taj napredak omogućili”, napisao je, između ostalog, ambasador Michael Murphy.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo