Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Milorad Dodik o ratu Rusije i Ukrajine: Ostat ćemo neutralni, nećemo se pridruživati sankcijama EU

Autor:N1

Preporučeno

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kazao je danas da podržava teritorijalni integritet Srbije, BiH, pa tako i Ukrajine.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ustvrdio je danas, kada je u pitanju agresija Rusije na Ukrajinu prvo kako bi (misleći na Republiku Srpsku) “mi trebali ostati neutralini”, a potom kazao i “mi ćemo ostati neutralni”.

U izjavi za medije Dodik je bio poprilično nervozan.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Kada je stav o agresiji Vladimira Putina i Ruske vojske na Ukrajinu u pitanju, Dodik je prvo rekao “da smo došli u poziciju da našu stvarnost opterećuje i ovaj globalni sukob”, a potom izgubio misao.

Nakon kraće pauze, pribrao se, pa izrekao neke pomalo do jučer nevjerovatne stvari, kada je on u pitanju. Čak je izgovarao i puno ime Bosne i Hercegovine…

Upravo se čita:  Ne krčmi imovinu samo RS: Neum se upisao kao vlasnik bh. otoka

“Republika Srpska i ja kao član Predsjedništva, kao što podržavam teritorijalni integritet Srbije, kao što podržavam teritorijalni integritet BiH i ne želeći da ga mijenjam taj integritet, i to je bila jasna poruka svih ovih mjeseci i godina, naravno da podržavam i teritorijalni integritet svih članica UN, i naravno i ovaj put riječ je i o Ukrajini”, naveo je Dodik.

Upravo se čita:  Cvitanović se obrušio na Komšića: Njegove izjave su najbolji primjer zašto Hrvati ne obilježavaju Dan nezavisnosti BiH

Pogledajte kako je Dodik danas zvučao i izgledao, i šta je tačno rekao…

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas