Utorak, 7 veljače, 2023

Ministar Bubica: Iste vozne karte za sve prijevoznike u Sarajevu

Nemojte propustiti

Krizni štab, koji je oformila Vlada Kantona Sarajevo nakon obustave javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu ovog mjeseca, još je u stalnom zasjedanju da bi se uspostavio jedinstveni tarifni sistem za karte u vozilima svih autoprijevoznika u Sarajevu, izjavio je za Agenciju FENA ministar saobraćaja u Vladi KS-a Jusuf Bubica.

centrotrans-i-gras-autobusiOn je pojasnio da jedinstveni tarifni sistem znači da će se mjesečne i pojedinačne karte izdavati na istim mjestima za sve autoprijevoznike i važit će za sva vozila u javnom gradskom prijevozu.

Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Gradski saobraćaj – GRAS 2. aprila povukli su svoja vozila iz javnog gradskog prijevoza, a to stanje trajalo je do 10. aprila. Vlada je to ocijenila nelegalnim zauzimanjem državne imovine te je nakon toga u gradski prijevoz uključila i druge autoprijevoznike među njima i Centrotrans.

Vozila Centrotransa i dalje će saobraćati na 12 linija u gradu koje su im ranije dodijeljene, a Krizni štab sada utvrđuje i redove vožnje za ta vozila.

Nakon što je GRAS-a obustavio saobraćaj Vlada KS-a je najavila pokretanje krivičnih prijava protiv onih koji su nelegalno stupili u štrajk.

Ministar Bubica je u izjavi za Fenu rekao da je ta problematika sada u nadležnosti Kantonalnog tužilaštva Sarajevo budući da su krivične prijave podnesene te da bi odgovorni za obustavu saobraćaja trebali biti kažnjeni prema važećem Krivičnom zakonu zbog remećenja gradskog prijevoza, a najavio je i da će se istrajati u namjeri da se pred lice prave izvedu odgovorni.

Pozvao je javnost da podrži Vladu u nastojanju da se počinioci ovog krivičnog djela kazne i izreknu se najstrože mjere, a sve u cilju da se novi štrajk ili obustava saobraćaja više ne ponovi.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodik sa dignuta tri prsta ispratio spasioce iz RS-a za Tursku: Imao je i poruku za Erdogana

- Odlazak naših spasilaca je znak pažnje i solidarnosti s turskim narodom. Još jednom izjavljujem saučešće porodicama stradalih i...

Možda vas zanima i ovo