Petak, 27 siječnja, 2023

Ministar Bubica: Povući ćemo radikalne poteze i napokon riješiti problem sa GRAS-om!

Nemojte propustiti

Centrotrans Eurolines u javni gradski prijevoz u Sarajevu uključio je danas 30 vozila, a spremni su sutra uključiti još deset ukoliko vozila danas GRAS-a ne počnu saobraćati.

centrotrans-ulicePotvrdio je ovo danas Agenciji Fena ministar saobraćaja KS Jusuf Bubica, dodajući da ipak 30 vozila nije dovoljno da pokrije sve linije na kojima saobraća GRAS.

“Prema javnom oglasu koji je objavljen prijavile su dvije, tri manje firme koje imaju četiri do pet vozila koji su spremni sutra se uključiti u gradski prijevoz”, ističe Bubica.
Podsjetio je da je Vlada KS tražila da su uspostavi javni gradski prijevoz još jučer, ali to se nije dogodilo.

“Cijela ova situacija svakako je podstrek Vladi da povuče radikalne poteze, od kojih je neke već i učinila, a kojima će se ići ka konačnom rješenju statusa GRAS-a, unutrašnje organizacije GRAS-a i samovolje ovog preduzeća za šta najviše ispaštaju građani Sarajeva”, pojašnjava Bubica.

GRAS je iz javnog gradskog saobraćaja jučer povukao svoja vozila zbog nezadovoljstva radnika u ovom preduzeću koji na ovaj način pokušavaju ostavriti svoja prava.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mostarac doživio šok kod bankomata kada je dizao plaću, htjela mu se p(r)odati za 30 KM: ‘Je li moguće da se to događa u...

- Ostao sam zatečen, je li moguće da se to događa u centru grada? Da siromaštvo i potreba mogu potaknuti...

Možda vas zanima i ovo