Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Ministar Dedić s proizvođačima žitarica i krmnog bilja o podršci u ovoj godini

Nemojte propustiti

Tokom sastanka, proizvođači su prezentirali analize u pojedinim proizvodnjama koje imaju, te iznijeli sugestije i prijedloge s ciljem što bolje realizacije mjera u ovogodišnjoj proizvodnji.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, održao sastanak s proizvođačima žitarica i krmnog bilja iz Federacije BiH s ciljem analize stanja i sagledavanja mjera podrške i pomoći u ovoj godini.

Upravo se čita:  Krišto i McGaha razgovarale o suradnji BiH i NATO-ova stožera u Sarajevu

Sastanak i konsultacije s poljoprivrednim proizvođačima hljebnih žita, soje i kukuruza, imali su za cilj sačiniti analizu trenutnog stanja i razmotriti mjere u okviru pripreme i izrade Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2022. godinu.

Poljoprivredni proizvođači su prenijeli svoja viđenja u vezi povećanja cijena repromaterijala, ali i ukazali na sve češći nedostatak mineralnih đubriva na domaćem tržištu koji je uzrokovan globalnim kretanjima na svjetskom tržištu.

Upravo se čita:  Bećirović čestitao Erdoanu pobjedu na predsjedničkim izborima

Tokom sastanka, proizvođači su prezentirali analize u pojedinim proizvodnjama koje imaju, te iznijeli sugestije i prijedloge s ciljem što bolje realizacije mjera u ovogodišnjoj proizvodnji.

Ministar Dedić je na sastanku rekao kako očekuje da podrška poljoprivrednim proizvodnjama ove godine treba biti veća sa svih nivoa vlasti.

– Zakazali smo sastanak s kantonalnim ministrima poljoprivrede za narednu sedmicu radi što većeg stepena hormonizacije i usklađenosti mjera podrške s federalnog i kantonalnog nivoa kako bi poljoprivrednicima osigurali veću podršku. Na ovaj sastanak pozvali smo i predstavnike Saveza gradova i općina FBiH – rekao je ministar Dedić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Pročitajte još

Izdvajamo

Policija jučer zaustavila deset vozača bez vozačke dozvole

Deset osoba isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita U protekla 24 sata na području...

Možda vas zanima i ovo