Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Ministar Delić putem zvaničnog profila Ministarstva iznio lične stavove protiv Povorke ponosa

Nemojte propustiti

Ova objava naišla je na brojna negodovanja, a među prvima je komentarisala izvršna direktorica Transparency International BiH Ivana Korajlić.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić (NiP) putem zvaničnog profila Ministarstva privrede KS iznio je lični stav kako, “da se on pita, ne bi dao glas za održavanje Povorke ponosa” koja će se u Sarajevu održati danas.

Između ostalog, kao razloge zašto ne podržava skup na kojem će LGBTIQ osobe danas tražiti jednaka osnovna ljudska prava kao što imaju njihovi sugrađani, naveo je da “ovakva okupljanja ne doprinose boljem razumijevanju”, da “traženje prava na ovaj način nema nikakvu efikasnost i efektivnost”, te da ne podržava “otvoreno i javno iskazivanje seksualnosti i erotskih sklonosti”.

Delić također smatra, kako je naveo putem zvaničnog kanala javne institucije, da u Bosni i Hercegovini “ima većih problema”.

Ova objava naišla je na brojna negodovanja, a među prvima je komentarisala izvršna direktorica Transparency International BiH Ivana Korajlić.

“Korištenje institucija i kanala institucija za iznošenje ličnih, homofobnih stavova, direktno usmjerenih na kršenje osnovnih ljudskih prava. To su te nove snage koje će nas odvesti u bolju budućnost”, objavila je Korajlić na svom Facebook profilu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo