Srijeda, 6 prosinca, 2023

Ministar Delić putem zvaničnog profila Ministarstva iznio lične stavove protiv Povorke ponosa

Preporučeno

Ova objava naišla je na brojna negodovanja, a među prvima je komentarisala izvršna direktorica Transparency International BiH Ivana Korajlić.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić (NiP) putem zvaničnog profila Ministarstva privrede KS iznio je lični stav kako, “da se on pita, ne bi dao glas za održavanje Povorke ponosa” koja će se u Sarajevu održati danas.

Upravo se čita:  Upozorenje prvog čovjeka NATO-a: "Rusija sije razdor u Bosni i Hercegovini"

Između ostalog, kao razloge zašto ne podržava skup na kojem će LGBTIQ osobe danas tražiti jednaka osnovna ljudska prava kao što imaju njihovi sugrađani, naveo je da “ovakva okupljanja ne doprinose boljem razumijevanju”, da “traženje prava na ovaj način nema nikakvu efikasnost i efektivnost”, te da ne podržava “otvoreno i javno iskazivanje seksualnosti i erotskih sklonosti”.

Upravo se čita:  Milorad Dodik traži da mu se sudi u Banjaluci

Delić također smatra, kako je naveo putem zvaničnog kanala javne institucije, da u Bosni i Hercegovini “ima većih problema”.

Ova objava naišla je na brojna negodovanja, a među prvima je komentarisala izvršna direktorica Transparency International BiH Ivana Korajlić.

“Korištenje institucija i kanala institucija za iznošenje ličnih, homofobnih stavova, direktno usmjerenih na kršenje osnovnih ljudskih prava. To su te nove snage koje će nas odvesti u bolju budućnost”, objavila je Korajlić na svom Facebook profilu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo