Subota, 13 kolovoza, 2022

Ministar Drljača sa predstavnicima austrijske delegacije razgovarao o pitanjima profesionalne rehabilitacije

Nemojte propustiti

Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača danas je u prostorijama Ministarstva u Sarajevu primio austrijsku delegaciju, koju su činili predstavnici Zavoda za zapošljavanje Beča (AMS Arbeitsmarktservice) Winfried Goeschl, Socijalnog fonda za Voralberg Elizabeth Tschann i Socijalnog fonda Beča Robert Bacher, te Atašea za zdravlje i socijalna pitanja Republike Austrije Oliver Hiller.

Tokom sastanka sagovornici su razgovarali o pitanjima saradnje iz nadležnosti i djelokruga funkcionisanja Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, a posebnu pažnju posvetili su profesionalnoj integraciji osoba sa invaliditetom.

Ministar Drljača je upoznao prisutne sa reformskim aktivnostima koje se provode u ovoj oblasti, te potrebi razvijanja i razmjene saradnje kroz pozitivnu praksu u oblasti profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom, kao i rada u proizvodnim procesima.

Istaknuta je spremnost za unapređenje saradnje, radi ispunjavanja zajedničkih ciljeva u procesu unapređenja profesionalne integracije osoba sa invaliditetom u Federaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović napada: Derivati SDA i ljevičari nisu napravili prodor u RS-u, imaju jednog Vojina Mijatovića

Izetbegović je govorio i o međunarodnoj zajednici za koju je rekao da prečesto ide linijom manjeg otpora na račun...

Možda vas zanima i ovo