Utorak, 18 siječnja, 2022

Ministar Grubeša boravio u Moskvi na proslavi 300. godišnjice Tužiteljstva Ruske Federacije

Nemojte propustiti

Ministar pravde BiH Josip Grubeša sudjeluvao je na proslavi obilježavanja 300. godišnjice Tužiteljstva Ruske Federacije koja se održavala u periodu 11-13. siječnja u Moskvi. Događaj je u organizaciji Generalnog Tužiteljstva Ruske Federacije, a okupio je visoke dužnosnike i predstavnike pravosuđa iz cijelog svijeta.

Tijekom službenog boravka u Moskvi, ministar Grubeša susreo se i s najvišim dužnosnikom u pravosuđu Ruske Federacije, Generalnim tužiteljem Ruske Federacije g. I.V. Krasnovim. Kroz otvoren razgovor na sastanku je potvrđen zadovoljavajuće visok stupanj dostignutih međunarodnih odnosa i suradnje između Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije. Posebno je istaknuto zadovoljstvo zbog dogovora oko Sporazuma o suradnji između Generalnog Tužiteljstva Ruske Federacije i Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine čiji tekst su radne grupe usaglasile sredinom prošle godine, a čije konačno zaključivanje čeka odobrenje od strane Predsjedništva BiH. Ministar Grubeša, između ostalog je istaknuo kako je potpisivanje ovog Sporazuma jedno od važnih pitanja kada je riječ o suradnji između ove dvije zemlje, kao i da će biti značajan čimbenik u suzbijanju suvremenih izazova i prijetnji, s naglaskom na borbi protiv svih oblika kriminaliteta, a posebno ciber kriminala.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo