Ministar Grubeša na konferenciji ministara pravde u Budimpešti | | Bh-index

Ministar Grubeša na konferenciji ministara pravde u Budimpešti

Europska unija    Datum: 21.06.2019.    
Autor: Redakcija


U organizaciji Ministarstva pravde Mađarske, u Budimpešti je održana međunarodni konferencija ministara pravde i pravosudnih akademija pod nazivom: „Pravosudna suradnja s pristupnim i susjednim zemljama EU-a – Put naprijed“.

U radu konferencije sudjelovao je i ministar pravde BiH Josip Grubeša koji je govorio na panelima o stanju i zajedničkim izazovima u učinkovitosti, kvaliteti i neovisnosti pravosuđa, te o pravosudnoj suradnji sa susjednim i zemljama u pristupanju Europskoj uniji.

Na marginama konferencije ministar Grubeša susreo se s mađarskim ministrom pravde Laszlom Trocsanyem, a na sastanku je istaknuto kako BiH i Mađarska imaju dobru saradnju u oblasti i domenu rada dva ministarstava. Međunarodna pravna pomoć između dvije države se, kako u kaznenim tako i u građanskim stvarima odvija korektno, te je ocijenjeno da postoje dobri osnovi za sve vidove pravne suradnje. Ministar Grubeša upoznao je mađarskoga ministra s aktualnostima u radu Ministarstva pravde BiH s posebnim akcentom na zakonska rješenja koja je potrebno što skorije usvojiti.

Mađarski domaćini organizirali su posjetu za ministra pravde BiH Favarosi Buntetes-vegrehajtasi zatvoru u Budimpešti koja je dogovorena prilikom ranijega susreta ministara pravde. Cilj posjete je bio obilazak zatvora zemlje članice EU-a, kako bi se u praksi vidjeli problemi u peneološkom sustavu koji pogađaju i najrazvijenije zemlje bez obzira na standarde koje ispunjava. Na sastanku je dogovorena uska suradnja u budućnosti, te razmjena dobrih zakonskih rješenja i prakse s ciljem bržeg približavanja EU.


Loading..

Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.