Srijeda, 6 srpnja, 2022

Ministar Košarac iznio nevjerovatan podatak: Dosta je neiskorištenih vakcina u magacinima, treba pitati ministricu Gudeljević šta zna o tome

Nemojte propustiti

Košarac smatra da je Vijeće ministara imalo proaktivnu ulogu u vezi nabavke vakcina, te da su na adekvatan način osigurana i uplaćena sredstva u Covax mehanizam.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine kaže da su u Vijeću ministara informisani o tome

-Imamo statističke podatke koji ukazuju na činjenicu da imamo dosta neiskorištenih vakcina u magacinima. Treba pitati ministricu Gudeljević šta zna o tome, izjavio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac.

Košarac u intervjuu za BHRT navodi kako su u Vijeću ministara informisani o tome, te da su vakcine u skladištima možda i zbog problema kampanje za imunizaciju. Košarac smatra da je Vijeće ministara imalo proaktivnu ulogu u vezi nabavke vakcina, te da su na adekvatan način osigurana i uplaćena sredstva u Covax mehanizam.

-Problem je u Covax mehanizmu. Te špekulacije da Savjet ministra nije odreagovao na adekvatan način treba odbaciti. Isto tako treba reći da Savjet ministara, odnosno predsjedavajući i ministrica Gudeljević vodili značajne aktivnosti sa nadležnim entitetskim ministarstvima kada je u pitanju nabavka vakcina. Sjetimo se samo koliko je sastanaka održano. I nije tačno da je Savjet ministara imao indolentan stav. Ja odbacujem te vrste špekulacija, kazao je Košarac.

Interesantno za vas

Izdvajamo

“Prijetio” je NATO zbog BiH, ali je pognuo glavu pred moćnicima u Madridu

"Milanović je spao na ono što je oduvijek mrzio – na poziciju komentatora”, komentira analitičar Žarko Puhovski. Prije sumita u...

Možda vas zanima i ovo