Petak, 25 lipnja, 2021

Ministar Mandić pojasnio nove mjere u FBiH: Policijski sat od danas ili od sutra

Autor:N1

Nemojte propustiti

Pojasnio je da će odluka o zabrani kretanja stupiti na snagu kada je donesu Kantoni.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je danas odluku o skraćenju trajanja ograničenja kretanja. Prema novoj odluci, kretanje je zabranjeno od 23 do 05 sati. Istakao je da odluka na snagu stupa od večeras – ukoliko je u toku dana donesu i Kantoni.

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić obratio se tim povom javnosti istakavši da je usvojen i prijedlog Kriznog štaba-

”Vlada je usvojla nove mjere na prijedlog Kriznog stožera. Mjere su izmijenjene utoliko što je dozvoljeno na otvorenom do trideset osoba da se nalazi. Stara mjera je bila do 20. Zabranjeno je kretanje od 23 sata do 5 sati ujutro. To su novosti. Vlada je usvojila prijedlog, odluku o usvajanju programa utroška sredstava gdje je u tekućim transferima drugim nivoima vlasti predviđeno 60 miliona za pomoć zdravstvenim ustanovama”, rekao je ministar Mandić.

Govoreći o zahtjevu Vlade KS za smjenu menadžmenta KCUS-a nakon posljednjih događaja, Mandić je rekao da Vlada nije imala tu tačku dnevnog reda istakavši da Kanton Sarajevo može odlučivati o svojim finansijskim sredstvima.

Pojasnio je da će odluka o zabrani kretanja stupiti na snagu kada je donesu Kantoni.

”Mi nalažemo vladama kantona da donesu ovakvu odluku i ako budu ažurni, odluka važi od danas od 23 sata”, istakao je Mandić.

Podsjećamo, proteklih sedmica zabrana kretanja odnosila se na period od 21 do 05 sati.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo