Utorak, 27 srpnja, 2021

Ministar Mitrović potvrdio: Sutra na snagu stupaju nova pravila! Tranzit kroz Sloveniju bez ograničenja

Autor:Srna

Nemojte propustiti

“Na svu sreću, shvatili su da su napravili problem ne samo nama, već i drugim zemljama čije transportne firme tranzitiraju kroz Sloveniju”, kazao je Vojin Mitrović.

Slovenija je ukinula ranije donesena ograničenja u vezi sa tranzitom i međunarodnim transportom kroz tu zemlju i korigovala odluku, čime se olakšava transport robe i putnika kroz ovu zemlju, rekao je Srni ministar transporta i komunikacija u Vijeću ministara Vojin Mitrović.

“Slovenija je ukinula primjenu odluke koja se odnosila na vozače u međunarodnom prevozu robe i putnika. Svi vozači koji voze motorna vozila za promet robe i putnika su izuzeti iz ove odluke, tako da se ona na njih ne primjenjuje. Mogu nesmetano tranzitirati kroz Sloveniju i nemaju obavezu PCR testova, potvrdu da su preležali kovid 19 ili o vakcinaciji”, naveo je Mitrović.

On je istakao da se ograničenja brišu i kada je riječ o međunarodnom transportu, a zbog čega su negodovali prevoznici iz BiH, kao i poslovna zajednica.

Mitrović je istakao da se ova odluka primjenjuje od sutra.

On je dodao da je ranija odluka vjerovatno nesvjesno uvedena i da su u međuvremenu shvatili šta će to značiti kada je riječ o tranzitu kroz Sloveniju.

“Na svu sreću, shvatili su da su napravili problem ne samo nama, već i drugim zemljama čije transportne firme tranzitiraju kroz Sloveniju”, naglasio je Mitrović.

Mitrović je dodao da će zadržavanja trajati samo toliko koliko je potrebno za kontrolu robe i putnika.

Osoba koja putuje tranzitom kroz Sloveniju dužna je da tu državu napusti što je prije moguće ili najkasnije 12 sati nakon ulaska.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo