Petak, 30 rujna, 2022

Ministar odbrane BiH: Dodik najavljivao ukidanje Oružanih snaga, a na Manjači završno ocjenjivanje jedinica po NATO standardima

Nemojte propustiti

Sifet Podžić je sinoć na predizbornom skupu Demokratske fronte ukazao da Dodik nije uspio sa najavama o ukidanju Oružanih snaga BiH.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić najavio je završno ocjenjivanje jedinica Oružanih snaga BiH po NATO standardima koje će se održati na poligonu Manjača.

Podžić je sinoć na predizbornom skupu Demokratske fronte ukazao da Dodik nije uspio sa najavama o ukidanju Oružanih snaga BiH.

– Kako je gospodin Dodik pojačavao svoju retoriku oko osporavanja NATO puta, do najave ukidanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, tako smo mi više i upornije lobirali i prezentovali saveznicima u NATO-u što bržeg punopravnog članastva u Alijansi što će se i desiti, rekao je Podžić.

– Kada od 19. do 23. ovog mjeseca na poligonu Manjača ekspeti iz NATO saveza budu provodili finalno ocjenivanje naše jedinice skoro od hiljadu vojnika, što će nesumjam biti uspješno, biće to najveći i najčvršći korak ka ostvarenju našeg cilja, kazao je Podžić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Novalić rezimirao rad Vlade FBiH: Ovo prije 2016. godine nikada nije bio slučaj

U Vladi smo 2015. godine zatekli višemilionske dugove u budžetu, kao i da smo suočavali s najtežim globalnim izazovima...

Možda vas zanima i ovo