Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Aleksandar Vulin: Komšić dok to ne izgovori, slobodno može da ušuti

Nemojte propustiti

“Komšić u pozivu na poštovanje zakona vidi ono što niko drugi ne može da vidi, potkopavanje BiH”, rekao je Vulin.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je “Srbija čuvar Daytona” i da njen predsjednik može uvijek da iznese stav o svemu što “krši Dayton ili destabilizuje Bosnu i Hercegovinu.

“A odluka Ustavnog suda BiH kojom se Republici Srpskoj oduzima zemlja i vlast baš to čini”, rekao je Vulin, povodom optužbe predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “podriva BiH”.

On je naveo da Komšić u svojoj izjavi ne kaže šta je problem u savjetu koji je predsjednik Vučić dao članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da sve radi legalno, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

“Komšić u pozivu na poštovanje zakona vidi ono što niko drugi ne može da vidi, potkopavanje BiH”, rekao je Vulin.

On je naglasio da sljedeći put, prije nego što i pomisli da izgovori Vučićevo ime, Komšić najprije spremi odgovor u kome se kaže “ko je pokušao da Vučića ubije u Srebrenici i koja su imena nalogodavca i izvršioca pokušaja ubistva”.

“Dok to ne izgovori, slobodno može da ušuti”, poručio je Vulin.

Prema njegovim riječima, ako Komšić poštuje Ustav BiH onda neka prestane da priča o nezavisnom Kosovu, neka ne daje izjave koje nije usaglasio sa druga dva člana Predsjedništva BiH i neka Republiku Srpsku počne da tretira kao dio Bosne i Hercegovine, a ne kao “genocidnu tvorevinu”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo