Utorak, 30 svibnja, 2023

Ministar Podžić sutra u sjedištu NATO-a

Nemojte propustiti

Na sutrašnjem sastanku, putem video linka učesnicima će se obratiti ministar odbrane Ukrajine Oleksii Reznikov, koji će govoriti o trenutnoj situaciji na ratištu, kao i o potrebama Ukrajine.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić na poziv ministra odbrane Sjedinjenih Američkih Država Lloyda Austina sutra putuje u sjedište NATO-a u Bruxellesu. Podžić će učestvovati u radu kontakt grupe za pomoć Ukrajini od ruske agresije.

Upravo se čita:  Crnadak: Odluku da američki bombarderi nadlijeću donijelo je Predsjedništvo BiH

Radi se o drugom sastanku ove kontakt grupe, koja je formirana upravo na Austinovu inicijativu. Kontakt grupa broji više od 40 država, a prvi sastanak je održan prošlog mjeseca. Na sutrašnjem sastanku, putem video linka učesnicima će se obratiti ministar odbrane Ukrajine Oleksii Reznikov, koji će govoriti o trenutnoj situaciji na ratištu, kao i o potrebama Ukrajine. Nakon toga će prisutni ministri raspravljati o tome u kojoj mjeri i na koji način mogu ispuniti zahtjeve Ukrajine.

Upravo se čita:  Cvijanović: Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku da američki bombarderi nadlijeću nad državom

Osim toga, Podžić je danas u prisustvu visokih zvanica Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Britanske ambasade u BiH, NATO Štaba Sarajevo i EUFOR-a, na poligonu OS BiH na Manjači, javnosti predstavio nove i renovirane objekte prilagođene rodno osjetljivim, građevinskim i arhitektonskim standardima.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo