Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Ministar Podžić sutra u sjedištu NATO-a

Nemojte propustiti

Na sutrašnjem sastanku, putem video linka učesnicima će se obratiti ministar odbrane Ukrajine Oleksii Reznikov, koji će govoriti o trenutnoj situaciji na ratištu, kao i o potrebama Ukrajine.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić na poziv ministra odbrane Sjedinjenih Američkih Država Lloyda Austina sutra putuje u sjedište NATO-a u Bruxellesu. Podžić će učestvovati u radu kontakt grupe za pomoć Ukrajini od ruske agresije.

Radi se o drugom sastanku ove kontakt grupe, koja je formirana upravo na Austinovu inicijativu. Kontakt grupa broji više od 40 država, a prvi sastanak je održan prošlog mjeseca. Na sutrašnjem sastanku, putem video linka učesnicima će se obratiti ministar odbrane Ukrajine Oleksii Reznikov, koji će govoriti o trenutnoj situaciji na ratištu, kao i o potrebama Ukrajine. Nakon toga će prisutni ministri raspravljati o tome u kojoj mjeri i na koji način mogu ispuniti zahtjeve Ukrajine.

Osim toga, Podžić je danas u prisustvu visokih zvanica Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Britanske ambasade u BiH, NATO Štaba Sarajevo i EUFOR-a, na poligonu OS BiH na Manjači, javnosti predstavio nove i renovirane objekte prilagođene rodno osjetljivim, građevinskim i arhitektonskim standardima.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo