Utorak, 27 srpnja, 2021

Ministar Rešidat o pravopisnim greškama u pismu koje je poslao: Ko radi taj i griješi

Nemojte propustiti

Nakon što je Fudbalskom klubu Olimpic poslao pismenu čestitku, u kojoj je napravljeno nekoliko pravopisnih grešaka, te nakon što se faksimil ovog dokumenta proširio društvenim mrežama, saopćenjem za javnost oglasio se ministar za kulturu i sport Kantona Sarajevo Samer Rešidat, naglasivši: Ko radi, taj i griješi.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo bilo je pozitivno iznenađeno brzom reakcijom javnosti koja je uslijedila nakon čestitke koju smo uputili Fudbalskom klubu Olimpik, čiji smo stručni tim i igrače našom greškom izložili nepotrebnom negativnom pritisku javnosti.

Radni tim Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo čine profesionalci, ali i mladi ljudi koji pod pritiskom svakodnevnih obaveza ne stižu završiti sve svoje zadatke. Zbog toga se dešavaju propusti zbog kojih smo proceduralnom greškom našeg tima izložili Ministarstvo negativnom publicitetu javnosti.

Upućujem iskreno izvinjenje svima onima kojima je naša greška donijela lošu reputaciju, a prvenstveno stručnom timu i igračima Fudbalskog kluba Olimpik koji su evidentno bili izloženi pritisku javnosti.

fcf75d2abf0269b8b2a22a96d52d7547

Faksimil pisma koji se prenosio putem društvenih mreža izgleda ovako

Želim vas dodatno informirati da sam na samom početku mandata te da pored redovnih radnih aktivnosti nisam imao mogućnost pregledati tekst čestitke koju je uputio radni tim kojim rukovodim. Naravno, ne opravdavam propust tima i pokušat ću učiniti sve da se slična greška ne ponovi te da se oni koji čine takve greške adekvatno sankcioniraju, jer ‘ko radi taj i griješi’. Još uvijek upoznajem svoj novi radni kolektiv i pokušavam sastaviti najbolji tim koji bi odgovorio svakodnevnim zahtjevima i potrebama građanki i građana Kantona Sarajevo. Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo će učiniti sve da se slične greške ne ponove.

Zbog toga se zahvaljujemo građankama i građanima Kantona Sarajevo koji su nam ukazali na propust. Ujedno vas pozivamo na otvorenu dvosmjernu komunikaciju kako bismo unaprijedili moj rad, ali i rad tima.

Posebno se zahvaljujemo svima koji prate i redovno posjećuju našu web-stranicu Mks.ks.gov.ba te se nadamo da će se u narednom periodu prenositi i sve pozitivne informacije koje su nastajale i nastaju kao plod rada Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo.” kaže se u saopćenju koje je stiglo s adrese Ministarstva za kulturu i sport KS-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo