Utorak, 13 travnja, 2021

Ministar unutrašnjih poslova Srbije se izvinuo muftiji Dudiću zbog incidenta u dvorištu Sinan-begove džamije

Nemojte propustiti

Vulin je zahvalio muftiji Dudiću na nesebičnom angažmanu Islamske zajednice tokom pandemije, kao i na podršci Ministarstvu u borbi protiv kriminala, saopštio je Mešihat Islamske zajednice.

Svako ponašanje kojim se ugrožava ustavom zajemčeno pravo slobode vjeroispovesti neće biti tolerisano, a vrijeđanje vjerske pripadnosti biće kažnjavano i nikada neće imati podršku države, kazao je Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izvinio se danas predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću zbog nedavnog neprimjerenog ponašanja jednog policijskog službenika u dvorištu Sinan-begove džamije i poručio da je Srbija država svih njenih građana.

Vulin je rekao ”da je Islamska zajednica dio našeg naroda, istorije i kulture i da Srbija poštuje vjerske rezličitosti, saopštio je MUP Srbije’‘.

Svako ponašanje kojim se ugrožava ustavom zajemčeno pravo slobode vjeroispovesti neće biti tolerisano, a vrijeđanje vjerske pripadnosti biće kažnjavano i nikada neće imati podršku države, kazao je Vulin.

Vulin je zahvalio muftiji Dudiću na nesebičnom angažmanu Islamske zajednice tokom pandemije korona virusa, kao i na podršci Ministarstvu u borbi protiv kriminala, saopštio je Mešihat Islamske zajednice. Dodaje se da je Dudić naglasio važnost međusobnog povjerenja i zajedničkog djelovanja države i vjerskih zajednica i da je istakao značaj ravnomjerne zastupljenosti Bošnjaka u organima unutrašnjih poslova.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo