Srijeda, 21 travnja, 2021

Ministar Vojin Mitrović poručio: “BiH treba uvesti obavezan PCR test za sve ulaske iz inostranstva, zašto bi mi bili izuzetak?”

Autor:AA

Nemojte propustiti

Prema riječima ministra Mitrovića najveća je odgovornost na svim građanima da se pridržavaju svih mjera jer su zdravstvo i zdravstveni radnici na velikom udaru, pod pritiskom, sve više je oboljelih

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović izjavio je danas da je njegov lični stav da za ulazak stranih državljana u BiH, pa čak i za ulazak domaćih državljana koji borave vani, treba uvesti obavezan PCR test.

“Moramo biti svjesni da u ovom trenutku sve zemlje u okruženju su uvele zaključavanja, zatvaranja, obavezan PCR test, obavezne karantine. Zašto bi mi bili izuzetak?”, kazao je Mitrović.

On je danas posjetio Regionalni ured AA za Balkan u Sarajevu, a prilikom razgovora o epidemiološkoj situaciji, vakcinaciji i mjerama koje su trenutno na snazi istakao je da je BiH u ovom trenutku jedina država koja nije uvela obavezan PCR za ulazak što znači da je BiH jedan prostor gdje mogu svi da dođu bez obzira da li su zaraženi ili nisu.

Ovom prilikom želim apelovati na sve građane BiH, prije svega da se pridržavaju epidemioloških mjera, da nose maske, da se drže distance, da se drže preporuka zdravstvene struke i ono što će raditi i rade entiteti a nadam se i sa nivoa Savjeta ministara da će konačno doći, a to je da se u što skorije vrijeme što veći broj ljudi vakciniše jer to je u ovom trenutku sigurno jedno od najboljih i najsigurnijih oružja za borbu protiv COVID-a”, izjavio je Mitrović.

Prema njegovim riječima najveća je odgovornost na svim građanima da se pridržavaju svih mjera jer su zdravstvo i zdravstveni radnici na velikom udaru, pod pritiskom, sve više je oboljelih.

“Koliko će naš zdravstveni sistem izdržati to je veliko pitanje prije svega zavisi od nas, naše odgovornosti i moramo biti odgovorni zbog sebe ali prije svega zbog zdravstvenih radnika, jer oni su taj prvi bedem i ti koji štite živote nas i naših najbližih, građana BiH”, rekao je Mitrović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo