Subota, 17 travnja, 2021

Ministar Vojin Mitrović primio u nastupnu posjetu ambasadora Ruske Federacije

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova.

Sagovornici su razgovarali o unapređenju bilateralne saradnje dviju zemalja, prije svega temama iz oblasti transporta i zračnog prometa, odnosno mogućem povećanja kontingenta bilateralnih dozvola te izmjenama Sporazuma o zračnom prometu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije potpisanog 2009. godine.

Ministar Mitrović je zatražio pomoć ambasadora Kalabuhova pri intenziviranju aktivnosti kako bi se prihvatile predložene dopune Aneksa važećeg Sporazuma, što bi omogućilo uvođenje nove aviolinije između dvije države i značajno doprinijelo ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine.

Naime, Ministarstvo je, u skladu sa članom 19. Sporazuma o zračnom prometu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije, zatražilo od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine provođenje konsultacija sa Ministarstvom transporta Ruske Federacije radi prihvatanja izmjena. Predloženim dopunama uvode se nove tačke dolaska i polaska, odnosno pored Sarajeva se kao polazne tačke u Bosni i Hercegovini predviđaju Banja Luka, Tuzla i Mostar, a kao dolazne tačke u Ruskoj Federacije uvode se Sheremetyevo i Saint Petersburg.

Na kraju sastanka, ministar Mitrović je poželio dobrodošlicu ambasadoru Rusije u Bosnu i Hercegovinu i mnogo uspjeha u budućem radu, posebno na uspostavljanju saradnje u oblasti infrastrukture i ekonomije te željezničkog prometa.

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Severina poslije 17 godina progovorila o intimnom snimku o kojem je brujao cijeli region: Nisam izlazila iz kuće 6 mjeseci, to je bio šok

Pjevačica Severina Kojić našla se u jeku medijske pažnje 2004. godine kada je u javnost isplivao njen intimni snimak. Kaže...

Možda vas zanima i ovo