Petak, 24 ožujka, 2023

Ministar Vranić obišao Opću bolnicu u Sarajevu: ‘Građani mogu biti ponosni na zdravstvenu ustanovu’

Nemojte propustiti

Na kraju posjete ministar Vranić se još jednom zahvalio menadžmentu i osoblju Opće bolnice na vrijednom i predanom radu obećavši podršku u daljem razvoju ustanove.

Haris Vranić, ministar zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo danas, 28. februara je posjetio Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Zajedno sa direktorom ove zdravstvene ustanove, prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem obišao je Urgentni centar, Odjeljenje za radiološku dijagnostiku, Odjeljenje za nauku, nastavu i kontrolu kvaliteta, te prostor u kojem traje adaptacija, a koji je planiran za Dnevnu bolnicu i ginekološku polikliniku. Tom prilikom ministar Vranić je pohvalio požrtvovan rad osoblja Opće bolnice koje, ako je suditi po broju i načinu zbrinutih pacijenata, radi iznad svojih mogućnosti i sa velikim entuzijazmom.

Posebno je istakao uposlenike Odjeljenja za radiološku dijagnostiku gdje su liste čekanja u okviru 15 dana, te da se na ovom odjelu svakodnevno uradi više od 200 najsloženijih dijagnostičkih pregleda kao što je MRI, CT, RTG i ultrazvučna dijagnostika, što je zaista impresivan rezultat s obzirom na kadrovske i druge kapacitete.
Tokom obilaska ministar Vranić se uvjerio da je veliko opterećenje i na svim specijalističko-konsultativnim službama.

Posjetu je iskoristio i za obilazak novoformiranog Odjeljenje za nauku, nastavu i kontrolu kvaliteta, u okviru kojeg je i Naučno-nastavno vijeće kojeg čini 15 eminentnih profesora, a koje radi koordinirano u saradnji sa Stručnim vijećem Bolnice.

Na kraju posjete ministar Vranić se još jednom zahvalio menadžmentu i osoblju Opće bolnice na vrijednom i predanom radu obećavši podršku u daljem razvoju ustanove.

Direktor Ismet Gavrankapetanović, uz zahvalnost za današnju posjetu, upoznao je ministra Vranića sa dosadašnjim rezultatima rada, ali i daljim planovima razvoja Opće bolnice. Istako je da je u proteklom periodu drastično povećno broj svih pruženih usluga, operacija i poroda. Paralelno su uvođene i nove procedure koje su ponudile bolesnicima kvalitetnije liječenje, a za osoblje je osigurana kontinuirana edukacija.

Prof. Gavrankapetanović je kazao da će kvalitetna briga o pacijentima, posvećen rad iza kojeg stoji znanje i stručnost i dalje biti putokaz kojim ide Opća bolnica. Građani su prepoznali taj kvalitet, imaju povjerenje u ovu Ustanovu što je veliki izazov za svakog uposlenika da se opravda ukazano povjerenje.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo