Subota, 17 travnja, 2021

Ministar zdravstva KS se zahvalio građanima na poštivanju mjera: Svjesni smo da su i građani ali i poduzetnici na rubu snaga i strpljenja

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Od petka u Kantonu Sarajevo su uvedene strožije mjere koje se odnose na produženje policijskog sata i zabrane rada ugostiteljskim objektima.

Ministar zdravstva KS, Haris Vranić oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu te kazao kako se restrikcije suglavnom ne krše te se zbog toga zahvalio građanima.

– Želim iskoristiti ovu priliku da se, kao ministar zdravstva Kantona Sarajevo, zahvalim svim građanima koji su ozbiljno shvatili opasnost od novog vala koronavirusa i koji svojim odgovornim ponašanjem u velikoj mjeri doprinose da što brže savladamo ovu opaku bolest uz što manje izgubljenih života naših sugrađana. Hvala vam i u ime svih zdravstvenih radnika koji se danonoćno bore da pruže neophodnu zdravstvenu pomoć svima koji je trebaju.

Vlada Kantona Sarajevo je bila primorana da donese nove mjere kako ne bismo došli u situaciju da zdravstveni radnici moraju odlučivati čiji život će spasiti, a čiji ne.

Svjesni smo da su i građani ali i poduzetnici na rubu snaga i strpljenja i da se mnogi bore za egzistenciju. Potpuno ih razumijemo i upravo zbog toga je Vlada KS predložila hitno usvajanje Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS, istakao je Vranić.

Želim iskoristiti ovu priliku da se, kao ministar zdravstva Kantona Sarajevo, zahvalim svim građanima koji su ozbiljno…

Posted by Haris Vranić on Sunday, 21 March 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo