Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Ministar zdravstva potvrdio: Njemačka će tražiti korona test za sve putnike koji dolaze iz Kine

Preporučeno

U srijedu su se zemlje Europske unije složile preporučiti zemljama EU-a da uvedu testiranje prije polaska za sve one koji dolaze iz Kine i nasumično testiranje po dolasku kao preventivnu mjeru

Putnici iz Kine koji planiraju ući u Njemačku sada će podlijegati obveznom testiranju na koronavirus, u skladu s nedavnom preporukom Europske unije.

Takvu odluku potvrdio je njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach, a dolazi u sklopu nastojanja da se zaštite životi građana zbog porasta broja infekcija s kojima se Kina suočava.

Upravo se čita:  Umro Jacob Rothschild, član jedne od najmoćnijih svjetskih porodica

Ministar zdravstva rekao je da će Njemačka zahtijevati barem brzi test prije polaska, a naglasio je da će se kod nekih putnika nasumično raditi i spot COVID testovi kako bi se prepoznali sojevi virusa, prenosi Deutsche Welle.

Lauterbach je preporuku Europske unije ocijenio dobrom odlukom.

“Na temelju toga sada također mijenjamo njemačka pravila ulaska u kratkom roku”, rekao je Lauterbach.

Upravo se čita:  Vozio kamion po Austriji iako mu je vozačka oduzeta u BiH

U srijedu su se zemlje Europske unije složile preporučiti zemljama EU-a da uvedu testiranje prije polaska za sve one koji dolaze iz Kine i nasumično testiranje po dolasku kao preventivnu mjeru, nakon porasta broja infekcija COVID-19 u Kini.

“Države članice se snažno potiču da za sve putnike koji polaze iz Kine u države članice uvedu zahtjev za negativnim testom na COVID-19 obavljenim najkasnije 48 sati prije polaska iz Kine”, izjavilo je švedsko predsjedništvo Vijeća Europska unija istaknula je u tom smislu priopćenjem.

Upravo se čita:  Ovo je najopasniji posao u Njemačkoj, svakih pet dana pogine jedan radnik: Rade ga mnogi Bosanci i Hercegovci

Zemljama EU-a također se savjetuje da putnicima na letovima za Kinu i obrnuto preporuče nošenje maski za lice te izdaju savjete o zdravstvenim mjerama i osobnoj higijeni.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas