Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Ministarka branila Dodika u skupštini: Naš predsjednik nije nacionalista

Nemojte propustiti

Srebrenka Golić tvrdi da Dodik nije komentarisao sastav CIK u smislu što „ona pripada ovome ili onome narodu, već na način da je ona provodila neke druge politike, a ne politke za koje se zalaže Republika Srpska“.

Poslanik SDS Miladin Stanić, na sjednici Narodne skupštine, zatražio je od ministarke u Vladi Srpske Srebrenke Golić da se izjasni o „nacionalističkom ispadu Milorada Dodika prema članici CIK BiH Vanji Bjelici – Prutini“.

Golićeva je odgovorila na pitanje, iako kaže da ono ne spada u domen poslaničkih pitanja o radu Vlade.

– Mogu sa sugurnošću da kažem da naš predsjednik, gospodin Milorad Dodik, nije nikakav nacionalista i ne mrzi ljude bez obzira na vjeru, naciju, rasu i bilo šta drugo – rekla je Golićeva, nakon čega se u skupštinskoj sali prolomio aplauz.

Golićeva tvrdi da Dodik nije komentarisao sastav CIK u smislu što „ona pripada ovome ili onome narodu, već na način da je ona provodila neke druge politike, a ne politke za koje se zalaže Republika Srpska“.

– Kao čovjek sam pacifista, anacionalna, agnostik. Prema tome, poštujem sve ljude bez obzira na vjeru i naciju. Nikada bar od mene niste čuli bilo kakve komentare ili konstataciju da sam ljude gledala po ovom ili onom osnovu. Ja sam to protumačila da je predsjednik moje partije to pitanje na taj način komentarisao, da sastav CIK, bez obzira odakle članovi dolaze, nije zastupao interese RS i naroda koji u njoj žive. Na kraju krajeva, ima mnogo članova u našoj političkoj partiji koji su pripadnici nekih drugih naroda – rekla je ministarka.

Stanić, međutim, tvrdi da ona „izvrće činjenice“.

– Nije on komentarisao njen rad, nego je javno rekao ona je bila udata za muslimana, Bošnjaka i kako će zastupati interese Srba. Tako je rekao, a ne kako vi to prenosite. Nemate nimalo dostojanstva. Ja vas izuzetno uvažavam, kao i vašu porodicu. Ali, da li je moguće da od poslušnosti prema svome vođi, koji vas vodi kao u pripovjetki Radoja Domanovića, nemate nijednu riječ kritike? Naprotiv, branite ga! Ako imate imalo dostojanstva vi i neki drugi oko njega, trebalo je da reagujete na to, zato što imate situaciju u kojoj je čovjek, visoki funkcioner SNSD, promijenio ženi ime i glumi velikog Srbina, a ona Bošnjakinja. Da li je to spojivo – pitao je Stanić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

‘Na mobilnoj aplikaciji stigla mi je poruka…’: Banke u BiH počele povećavati kamate na kredite!

Zadužene građane najviše zanima do kada će da traje period rasta njihovih rata kredita. Na mobilnoj aplikaciji banke u kojoj...

Možda vas zanima i ovo