Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Ministarka branila Dodika u skupštini: Naš predsjednik nije nacionalista

Nemojte propustiti

Sindikat policije KS stao u odbranu kolega iz Zvorničke: Niko nema pravo na onakav odnos prema policiji

– Ovom prilikom želimo najoštrije osuditi očigledno provociranje i omalovažavanje policijskih službenika, uz napomenu da niko nema pravo na...

Inspektori u masovnoj akciji po Sarajevu: Kontrola restorana, trgovina, kladionica, tržnih centara, prevoza…!

Najavljeni pojačani nadzori biće nastavljeni i tokom narednih dana, uz podsjećanje da će u ponedjeljak, 8. marta inspektori kontrole...

Uhapšena novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević

Novinarka i aktivistica iz Sarajeva Nidžara Ahmetašević jutros je uhašena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu. Iz Operativnog centra MUP-a KS-a...

“Sve podsjeća na mart prošle godine”: BiH pred novim lockdownom!

Trenutno jedine vakcine koja imamo su ona koja nam je Srbija donirala. Njih je jučer odobrila Agencija za lijekove...

Srebrenka Golić tvrdi da Dodik nije komentarisao sastav CIK u smislu što „ona pripada ovome ili onome narodu, već na način da je ona provodila neke druge politike, a ne politke za koje se zalaže Republika Srpska“.

Poslanik SDS Miladin Stanić, na sjednici Narodne skupštine, zatražio je od ministarke u Vladi Srpske Srebrenke Golić da se izjasni o „nacionalističkom ispadu Milorada Dodika prema članici CIK BiH Vanji Bjelici – Prutini“.

Golićeva je odgovorila na pitanje, iako kaže da ono ne spada u domen poslaničkih pitanja o radu Vlade.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

– Mogu sa sugurnošću da kažem da naš predsjednik, gospodin Milorad Dodik, nije nikakav nacionalista i ne mrzi ljude bez obzira na vjeru, naciju, rasu i bilo šta drugo – rekla je Golićeva, nakon čega se u skupštinskoj sali prolomio aplauz.

Golićeva tvrdi da Dodik nije komentarisao sastav CIK u smislu što „ona pripada ovome ili onome narodu, već na način da je ona provodila neke druge politike, a ne politke za koje se zalaže Republika Srpska“.

– Kao čovjek sam pacifista, anacionalna, agnostik. Prema tome, poštujem sve ljude bez obzira na vjeru i naciju. Nikada bar od mene niste čuli bilo kakve komentare ili konstataciju da sam ljude gledala po ovom ili onom osnovu. Ja sam to protumačila da je predsjednik moje partije to pitanje na taj način komentarisao, da sastav CIK, bez obzira odakle članovi dolaze, nije zastupao interese RS i naroda koji u njoj žive. Na kraju krajeva, ima mnogo članova u našoj političkoj partiji koji su pripadnici nekih drugih naroda – rekla je ministarka.

Stanić, međutim, tvrdi da ona „izvrće činjenice“.

– Nije on komentarisao njen rad, nego je javno rekao ona je bila udata za muslimana, Bošnjaka i kako će zastupati interese Srba. Tako je rekao, a ne kako vi to prenosite. Nemate nimalo dostojanstva. Ja vas izuzetno uvažavam, kao i vašu porodicu. Ali, da li je moguće da od poslušnosti prema svome vođi, koji vas vodi kao u pripovjetki Radoja Domanovića, nemate nijednu riječ kritike? Naprotiv, branite ga! Ako imate imalo dostojanstva vi i neki drugi oko njega, trebalo je da reagujete na to, zato što imate situaciju u kojoj je čovjek, visoki funkcioner SNSD, promijenio ženi ime i glumi velikog Srbina, a ona Bošnjakinja. Da li je to spojivo – pitao je Stanić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prijava protiv policajaca koji su uhapsili novinarku Ahmetašević, pokrenuta istraga: Oglasio se i ministar MUP-a

Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnešena je pritužba na rad policijskih...

Možda vas zanima i ovo