Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Ministarstvo civilnih poslova ima važnu poruku: Draga djeco, draga mladeži Bosne i Hercegovine

Nemojte propustiti

Ministarstvo civilnih poslova uputilo je važnu poruku stanovnicima BiH, posebno djeci i mladima. Pročitajte je i podijelite između sebe:

Cijenjeni žitelji Bosne i Hercegovine,

Ovih dana svakodnevno slušate brojne instrukcije, naredbe, naputke o ponašanju u izvanrednim uvjetima u kojima se naša država našla. Vaši životi ne sliče onim od prije nekoliko dana. No, to nikako ne znači da vaš optimizam, hrabrost i duh trebaju klonuti.

Uvjereni smo da nije jednostavno slušati stalno i nanovo naredbe i oštre zahtjeve za discipliniranim ponašanjem, ali vaše zdravlje nije i ne smije biti prepušteno slučajnosti i nemaru.

Vaše zdravlje ovisi ponajprije od vas samih i uvažavanja instrukcija koje svi svakodnevno dobivamo. Najvažnija instrukcija je ne kretati se. Ostati doma i organizirati život u tom okružju. Ako to radite vi štite živote drugih obitelji, a ako to rade drugi štite život vaše obitelji.

Ovim povodom citirat ćemo riječi jedne mlade osobe, pacijentice onkološkog odjela u Sarajevu:
„U slučaju Corone, s kim god da ja dođem, otpast ću jer sam onkološki pacijent. I nisam jedina! Koliko li nas samo ima koji ćemo otpasti! Mislite na nas i molim vas ostanite kući.“

Ovo su riječi koje su važnije od svih institucionalnih apela i odluka, naredbi i zabrana jer su riječi čovjeka koji želi život kao i svi mi!

Neka nam ove riječi stalno odzvanjaju u ušima. Danas su to riječi ove hrabre osobe, a sutra već, možda, naše.

Stoga, još jednom vas molimo:

Uvažite mjere smanjenog kretanja, jer ako se vi budete kretali možda ćete onemogućiti kretanje vaših najbližih jer ćete biti zaraženi!

Nemojte prešutjeti svoj boravak u inozemstvu, jer će s vama u BiH možda ući i Corona virus zbog čega će vaši najbliži oboljeti!

Nemojte odlaziti u domove zdravlja zbog straha, pozovite nadležne službe da dođu do vas, jer ako odete vaš povratak doma može biti presudan za zdravlje vaših najmilijih!

Nemojte zanemariti pranje ruku, higijenu odjeće i obuće jer možda vaše ruke nose Corona virus u vaš dom!

Nemojte reći da niste znali jer zdravlje nije u rukama drugih nego u našim rukama!

Žitelji Bosne i Hercegovine su hrabri, jaki, odlučni, spremni da odole svim izazovima, okrenuti ljubavi i brizi za druge. Po tome nas cijeli svijet prepoznaje i neka i sada, u ovim teškim trenucima za sve nas, to bude naša nit vodilja i saveznik u borbi protiv globalnog neprijatelja-Corona virusa!

Posbeno su se obratili mladima i djeci

Draga djeco, draga mladeži Bosne i Hercegovine

Ni slutili niste da će vaš raspust početi nešto ranije. Ne zbog lijepog vremena nego zbog virusa koji je vaše školske učionice prenio u vaše domove, a vaše velike odmore pretvorio u virtualni susret sa vašim prijateljima.

Nema vrijednije i bolje mladeži od ove koja živi, raste, odgaja se i školuje u BiH.

Gdje god da odete uvijek ste najbolji. Gdje god da odete pokažete najbolje rezultate.

Pokažite najbolje od sebe i u ovim teškim danima za vas i vaše roditelje.

Ostajte doma

Igrajte se doma

Družite se u virtualnom svijetu

Kreirajte obrazovne webinare za vaše vršnjake i neka imaju više pregleda od svih youtuber-a

Pokažite da youtube može biti najbolja obrazovna platforma

Netko od vas lijepo crta, netko pleše, piše, rješava zadatke iz matematike, pjeva, radi najbolje ukrase od papira. Snimite sve to i podijelite svojim virtualnim i prijateljima iz svakodnevnog života.

Umjesto besmislenih poruka kojima nas često prepadaju ljudi iz virtualnog svijeta, vi ga ovih dana pretvorite u kreativni prostor mladih BiH.

Poštujte molbe vaših roditelja da ostanete doma. Znamo da je sunce iznad zgrada najveći izazov, ali neka ostane gore visoko a vi oslikajte svoje sunce u vašim domovima.

Pomozite svojim roditeljima u starijim da i oni ove teške dane provedu družeći se i u ljubavi s vama.
I ne zaboravite:

„Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi!“

Što čekate? Krenite u malu avanturu mijenjanja svijeta u vašim domovima!

Vaše Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo