Subota, 21 svibnja, 2022

Ministarstvo odbrane Hrvatske se oglasio oko vozova koji su prevozili vojnu opremu: ‘Ona je iz Britanije i Francuske’

Nemojte propustiti

S obzirom na trenutnu situaciju s Ukrajinom, Osječani su bili prilično uznemireni prizorom

Nakon što su građani Hrvatske u petak i subotu snimili gotovo pa identične scene iz Osijeka, odnosno voz koji je prevozio cijeli konvoj s vojnim naoružanjem i ‘britanskim zastavicama’, napokon se o svemu oglasio i MORH.

– Ista scena, drugi dan u Osijeku. Drugi teretni vlak pun vojnih vozila prolazi Osijekom iz smjera Baranje – kratko nam je uz snimku dojavio nam je čitatelj, a dan ranije je prošlo dvadesetak vagona uz Vukovarsku cestu na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku.

S obzirom na trenutnu situaciju s Ukrajinom, Osječani su bili prilično uznemireni prizorom, a iz MORH-a su objasnili kako je riječ o trenzitima kroz Hrvatsku koji su regulirani Sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO.

– Na graničnom prijelazu Beli Manastir u Republiku Hrvatsku jučer je ušla željeznička kompozicija s opremom OS Velike Britanije. Teritorij Republike Hrvatske napustili su na GP Tovarnik. Na istoj ruti kroz teritorij Republike Hrvatske danas su prošli vagoni s opremom OS Francuske – objasnili su iz MORH-a za RTL.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Rudari ne odustaju od zahtjeva da se plaća poveća 20 posto

Ukoliko dogovor o povećanju plaća ne bude postignut, radnici svih sedam rudnika u sastavu Koncerna Elektroprivrede BiH i Rudnika...

Možda vas zanima i ovo