Četvrtak, 21 listopada, 2021

Zabranjeno taksiranje rent-a-car vozilima u Sarajevu

Nemojte propustiti

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dopunilo je i u Službenim novinama FBiH objavilo Pravilnik o dopunama pravilnika o tehničko-eksploatacionim uslovima za vozila kojima se obavljaju pojedine vrste prijevoza, čime je Pravilnik i zvanično stupio na snagu.

Protesti-taxi
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Pravilnik je dopunjen novim stavom u kojem na vozilu kojim se obavlja rentakar-prijevoz mogu nalaziti samo tvorničke oznake proizvođača tog vozila, registarske tablice i naljepnice koje se postavljaju na osnovu odredbi Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH.

Prema riječima Jusufa Bubice, ministra saobraćaja KS-a, u vozilu se ne smije nalaziti dodatni uređaj pomoću kojeg se određuje bilo koji element na osnovu kojeg se formira cjenovnik ili cijena usluge iznajmljivanja vozila.

– Ovo smo riješili sistemski jer je to bio jedini način i to smo dogovorili na nivou svih kantona u FBiH. Pravna i fizička lica čija su vozila obuhvaćena navedenim odredbama dužna su oznake na vozilima prilagoditi oznakama propisanim ovim pravilnikom u roku od osam dana od dana stupanja na snagu Pravilnika. Apelujemo na nadležne službe inspekcija i ministarstava unutrašnjih poslova FBiH i KS-a da isključuju iz saobraćaja prijevoznike koji budu kršili odredbe ovog pravilnika, kazao je ministar Bubica.

Izvor: Oslobođenje

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo