Nedjelja, 25 srpnja, 2021

MVP BiH poziva građane da otkažu sva putovanja, naročito ako planiraju u Njemačku, Italiju, Francusku, Kinu, Iran…

Nemojte propustiti

Posebno upozorenje Ministarstva vanjskih poslova BiH (MVP BiH) se odnosi na putovanja u Italiju, Iran, Republiku Koreju i Kinu, te u Francusku, Njemačku i Španiju.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je 12. marta 2020. godine izdalo preporuku za građane BiH ukoliko namjeravaju putovati u zemlje zahvaćene korona virusom.

U preporuci stoji:

“Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine poziva sve građane Bosne i Hercegovine da odgode/otkažu sva svoja putovanja u inostranstvo, u narednom periodu, a naročito u naredne dvije sedmice. Posebno upozorenje se odnosi na putovanja u Italiju, Iran, Republiku Koreju i Kinu, te u Francusku, Njemačku i Španiju.

Ukoliko se radi o neophodnim putovanjima, molimo da prije putovanja kontaktirate ambasade/konzulate zemalja u koje namjeravate putovati”, navodi se u saopćenju.

Ministarstvo vanjskih poslova poziva građane da prate relevantne informacije i upute na web stranici MVP BiH, koje se redovno ažuriraju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Reagovao Igor Crnadak: Peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik je “notorna glupost”

Crnadak naglašava da je peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik "notorna glupost". Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak...

Možda vas zanima i ovo