Srijeda, 5 svibnja, 2021

Ministarstvo vanjskih poslova prodaje 14 vozila

Nemojte propustiti

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVP) je na osnovu odluke zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatka Lagumdžije radi štednje, ekonomičnog i efikasnog poslovanja, pokrenulo proceduru javne prodaje 14 vozila.

Ilustracija
Ilustracija

Kako je Feni potvrđeno u MVP-u javni oglas o prodaji vozila bit će objavljen ovih dana u dnevnim novinama.

Ukupna procijenjena vrijednost 14 vozila je 136.450 KM, a radi se o vozilima koja su u lošem stanju ili neispravna, vozilima koja stvaraju velike troškove osiguranja, održavanja, servisiranja i garažiranja, koja je u ranijem periodu, prije izvršene racionalizacije prava na korištenje vozila, koristio veliki broj uposlenika.

Ova odluka je donijeta u skladu sa Zakonom o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za 2013. godinu, kao i na osnovu Zakona o upravi, te godišnjeg plana prihoda i rashoda Ministarstva. Prethodno je pribavljena i saglasnost Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine, na osnovu čega je MVPBiH formirao Komisiju koja će izvršiti licitaciju i prodaju vozila.

Nakon izvršene racionalizacije prava na korištenje automobila Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je potreban manji broj vozila, rečeno je Feni u MVP-u u kontekstu prodaje 14 vozila.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo