Utorak, 30 svibnja, 2023

Ministrica Ankica Gudeljević predvodi delegaciju na sastanku na visokoj razini koju organizira Svjetska zdravstvena organizacija / Regionalni ured za Europu

Nemojte propustiti

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević predvodi delegaciju koja sudjeluje na Sastanku na visokoj razini o zdravlju i migracijama u Regionu Svjetske zdravstvene organizacije za Europu.

„Proces migracije je složen i stresan, uključuje napuštanje domovine, praćen je tugom, gubitkom, rastanakom od obitelji i prijatelja ali i svim drugim poteškoćama sa kojima se izbjeglice i migranti susreću na njihovom putu do zemlje odredišta. Zaštititi zdravlje ljudima na tom putu naša je profesionalana, ali i ljudska, obveza i zahtjeva globalno djelovanje“, istaknula je ministrica Gudeljević u svom obraćanju sudionicima Sastanka.

Upravo se čita:  Cvijanović glasala protiv da se 25. maj proglasi Danom žalosti u BiH

Na Plenarnoj sesiji pod nazivom „Naš putokaz za budućnost“ predstavljen je dokument pod nazivom „Izjava WHO sastanka na visokoj razini“, čiji fokus je bio na pet prioritetnih područja djelovanja u budućnosti. Ministrica Gudeljević aktivno je sudjelovala u diskusiji o „Izjavi WHO sastanka na visokoj razini“, koja je rezultirala usvajanjem navedenog dokumenta.

Sastanak na visokoj razini održava se u Istanbulu u Turskoj, 17. i 18. ožujka 2022. godine. Domaćin sastanka je Vlada Turske, u suradnji sa WHO Regionalnim uredom za Europu.

Upravo se čita:  Ministar Helez: Ko god pokuša da otcijepi bilo koji dio Bosne i Hercegovine, naići će na žestok odgovor države

Na marginama sastanka, ministrica Gudeljević sastala se sa direktorom WHO Regionalnog ureda za Europu Hansom Klugeom. Ministrica je istaknula nemjerljiv značaj pomoći Svjetske zdravstvene organinazacije u odgovoru zdravstvenih sistema u Bosni i Hercegovini na epidemiju COVID-19 zaraznog oboljenja. Razgovarano je o aktivnostima BiH u okviru COVAX mehanizma nabave cjepiva te mogućim narednim koracima.

Ministrica Gudeljević pozvala je Klugea da posjeti Bosnu i Hercegovinu u rujnu 2022. godine povodom obilježavanja 30 godina članstva Bosne i Hercegovine u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo